Eeklo Hoofdartikel

Opel Haeck (Eeklo)is gestopt met het merk Opel !

Maar: behoudt Kia en breidt uit met Renault en Dacia

Groep Haeck aan de Zeelaan in Eeklo is het nieuwe jaar (en het autosalon) gestart met groot nieuws. In september vorig jaar reeds had zaakvoerder Sam Haeck, in overleg met vader Robert, beslist om de samenwerking met Opel te stoppen en op zoek te gaan naar nieuwe opportuniteiten in de autobranche.

Hij kwam uit op twee nieuwe sterke merken naast het behoud van Kia, waarvan hij al jaren verdeler was. Renault en Dacia kwamen daarop met de grote trom binnen in de grote bekende site langs de Eeklose Zeelaan. Beide merken hadden nog geen verdeler in de streek maar Sam voelde al lang dat er vraag naar was.
“Vanaf nu focussen we ons extra op onze vestiging in Eeklo, waar we fors verder zullen investeren”, klinkt het bij zaakvoerder Sam. “Uiteraard blijven onze Opel-rijders  meer dan welkom voor onderhoud en herstellingen aan hun wagen.”

Nieuwe toekomst

Het was vader Robert Haeck die 44 jaar geleden in Drongen met een garage van start ging. In 1996 opende het autobedrijf een filiaal langs de Zeelaan in Eeklo en werd ‘Opel Haeck’ een begrip in het Meetjesland. Vanaf 2007 werd Groep Haeck ook succesvol verdeler van het merk Kia. En verder beschikt Groep Haeck in de Urselseweg in Knesselare ook over een merkonafhankelijke garage.
Momenteel sieren al tal van topwagens van de nieuwe merken de imposante showroom in Eeklo.

Onder meer de populaire Renault Clio (vanaf 15.950 €) en de Renault Captur (vanaf 20.500 €), beiden inclusief btw. Of ontdek er de Renault Scenic E-Tech, dé elektrische gezinswagen bij uitstek met een rijbereik tot 625 km ! De uitrusting Evolution komt in aanmerking voor een premie van 5.000 euro van de Vlaamse regering.
Ook het merk Kia staat helemaal klaar voor de uitdagingen van de toekomst met de volledig elektrische EV9, een SUV met 7 zitplaatsen, 7 jaar garantie en 100 % fiscaal aftrekbaar. Leverbaar uit voorraad bovendien. Dacia komt met de Sandero sterk uit de hoek, een robuuste en dynamische stadswagen momenteel aan 11.990 €, inclusief btw. Met Dacia haalde Groep Haeck terecht een echte prijskraker in huis!

Eigen E-bikemerk ‘Pervélo’

Een verrassing wacht de lezer met het nieuws over een eigen E-bike merk die Sam met een vriend ontwikkelde en reeds hoge ogen gooit. Met de razendsnelle verandering in de wereld van mobiliteit in het achterhoofd stapte Groep Haeck een drietal jaar geleden als aandeelhouder in het merk Pervélo, verdeler van kwalitatieve E-bikes.
Sam Haeck (enthousiast): “Pervélo is al dertig jaar een referentie in de fietswereld. In onze shop-in-shop te Eeklo en Knesselare kunnen klanten een heel ruim aanbod ontdekken. Naast onze eigen handmade E-bike ‘Pervélo’ (vanaf 2.169 €) met een 48Nm Boschmotor en 450 Wh batterij, vind je er merken zoals Flyer, Specter, Bergamont, Brompton en nog veel meer. Ten slotte zijn we ook verdeler geworden van Ligier en Microcar, de kleine stadswagentjes waarvoor je geen autorijbewijs nodig hebt en toch op de rijweg mag. Allemaal te bezichtigen in onze showroom.” 

Groep Haeck – Zeelaan 19A, Eeklo09 377 03 70 – www.groephaeck.be