Beeld ter illustratie - Image by bedneyimages on Freepik
Sint-Laureins

Lagere snelheden in Sentse dorpskommen

De gemeente Sint-Laureins bindt de strijd aan met laagvliegers en verlaagt alvast de maximum toegelaten snelheid in de dorpskom van de hoofdgemeente. Maatregelen voor Watervliet en Sint-Margriete zijn eveneens op komst.

“We willen een grotere verkeersveiligheid in de dorpskernen”, zegt burgemeester Franki Van de Moere. “Daarom wordt de maximumsnelheid verlaagt van 50 naar 30 kilometer per uur. We starten in Sint-Laureins. De aanwezigheid van twee scholen, een woonzorgcentrum en een handvol handelszaken zijn hiertoe voldoende reden. Verkeersdrempels, gekleurde zebrapaden en wegmarkeringen werden reeds aangebracht. Het verlagen van de maximumsnelheid is een bijkomende ingreep”.
De verlaging van de snelheid is voortaan in een groot deel van de Sentse dorpskern van toepassing. “De 30 kilometer per uur geldt voortaan wie vanaf de brug aan Moershoofde Sint-Laureins binnen rijdt”, besluit de burgemeester. “De beperking geldt voor het stuk Dorpsstraat tot aan de Leemweg. Ook de wijk van de Turflaan, het Beukenhof en de OCMW-site worden 30 kilometer per uur”. Sint-Laureins voorziet gelijkaardige maatregelen voor de kernen van Sint-Margriete en Watervliet.

(LK)