De sfeer zat er duidelijk in bij spelers en bestuur…
Eeklo Hoofdartikel

KFC Eeklo verslaat topfavoriet SVK Maldegem in bewogen duel (1-2) 

Al weken werd uitgekeken naar dit duel tussen twee ambitieuze ploegen uit de streek, elk azend op een eindrondeticket. Twee teams die elk hogere reeksen willen bevolken. Daartussen een herboren Féce Eeklo met een voorzitter die volgend jaar al hogerop wil en daar veel voor over heeft. Het De Waele Stadion, gelegen in de Maldegemse Kleine Warmestraat was zaterdagavond dan ook gevuld met verwachtingsvolle supporters in beide kampen. Het werd een beklijvende strijd tussen twee topteams, een beladen derby waardig. “Eentje om vingers bij af te likken”, zei een glunderende chef Jan Wulfaert achteraf. “Het deed voorwaar bij wijlen denken aan de roemrijke dagen in de hogere reeksen van weleer.”

Feest in de kantine

Langs beide kanten plooiden beide teams zich dubbel. Het was Cedric Daelman die in de 12de minuut de netten een eerste keer liet trillen voor de bezoekers. De meegebrachte clubvlaggen van de Eeklonaren werden fier van links naar rechts gezwaaid en de sirenes met volle adem op versterking gezet.
Na de rust was het Gilles Blomme die de Maldegemnaren in de 63ste  minuut op gelijke hoogte bracht en voorzitter Kiran Van Landschoot al liet dromen van een overwinning. Echter dat was zonder de binnentikker van Andrew Debo gerekend die Eeklo terug op eindvoorsprong bracht in de 76ste  minuut…

Onder leiding van supporter Kurt Van Laere, de leading man van Friends of Comedy, werd zoals weleer terug uit volle borst gezongen, weergalmend over de grasmat. Het moedigde de spelers aan om er een prachtig slot aan te breien. De 12de man (supportersclub) van Fécé Eeklo kwam volop in actie. Tevreden voorzitter Wulfaert zorgde voor nog een lang spetterend feest in de kantine van de Maldegemnaren.

Luxe Paasontbijt 

Op Pasen organiseert het bestuur van KFC Eeklo een luxe Paasontbijt. Op zondag 31 maart ’24 om 8h30 is de ruime kantine van het Roger De Vlaeminck stadion ingericht om ontbijters (supporters en sympathisanten) plaats te bieden en lekkers voor te schotelen. Dit zijn o.a. vers gebakken eitjes, pannenkoeken, koffiekoeken van de warme bakker, diverse soorten beleg, koffie, thee, frisdrank en zoveel lekkers meer.
20 euro voor volwassenen en 12 euro voor kinderen onder de 12 jaar. Reserveren door overmaken van gekozen bedrag op rekeningnummer BE06 6715 6117 8922 met vermelding “Paasontbijt, aantal personen en een naam.”
Maar eerst is er nog de thuiswedstrijd tegen Lando Sport Merendree nu zaterdag 23 maart om 19h30 aan de Zandvleuge 66 te Eeklo. (PDB)