Sint-Laureins

Jonge wolven voorgesteld bij Samen

Met Arne Ryckaert, Tim Van de Veire, Sofie D’Hondt en Kyena Elias stelde Samen alweer vier nieuwe kandidaten voor, voor de verkiezingen van 13 oktober aanstaande. “Vier jonge mensen met verfrissende ideeën”, is lijsttrekker Claudine Bonamie van mening.

Terwijl het bij de overige lijsten opvallend stil is, stelde Samen, momenteel meerderheidspartij in de Sentse gemeenteraad, alweer vier nieuwe kandidaten voor. “Het fijne is dat het niet enkel jongen mensen zijn, het zijn ook kandidaten die andere en nieuwe ideeën binnen brengen”, vertelde Bonamie tijdens de voorstelling. “Dingen waar wij, als ouderen binnen de partij, niet altijd aan denken.
De kandidaten zijn netjes verspreid over enkele deelgemeenten. Sofie D’Hondt (40) is afkomstig uit Brugge, maar woont sinds een tweetal jaar in Waterland-Oudeman en is werkzaam aan de Gentse Universiteit. Kyena Elias (22) is hoofdleidster bij de KLJ Sente, studeerde af als ergotherapeut is volgt momenteel nog een opleiding voor leerkracht lager onderwijs.
De voorgestelde mannelijke kandidaten zijn landbouwer Arne Ryckaert (31) uit Watervliet en elektricien Tim Van de Veire (26) uit Sint-Laureins. De interessegebieden van de nieuwkomers gaan vooral uit naar respectievelijk milieu, jeugd, landbouw en veiligheid in de gemeente.

(LK)