Evergem

Elektrozaak Verdegem overgenomen door PROlectro

Eind maart nam PROlectro de gerenommeerde elektrozaak Selexion Verdegem over in Ertvelde. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei volgt een kennismakingsevent met een aperitief en aankoopcadeaus om de toegevoegde waarde van PROlectro aan het grote publiek te demonstreren.

De ziel Verdegem blijft behouden

De in 1965 eerst in Doornzele geopende elektrozaak van wijlen Robert Verdegem en Simone Wauters (81) kreeg amper een jaar later een tweede filiaal aan de Pastorijstraat in Ertvelde. Daar breidde dat echtpaar hun handelszaak snel uit tot de grootste elektrowinkel van de regio. Hun twee zonen Eddy (57) en Danny (55) zetten die trend fors door. Recent sloten de broers een samenwerkingsovereenkomst met PROlectro. Daardoor verruimen ze hun aanbod nog meer en zijn ze technisch beter ondersteund.
Eddy Verdegem: “Onze zaak gaat niet dicht. PROlectro neemt wel degelijk onze elektrozaak over. Maar Verdegem blijft Verdegem, met dezelfde aanpak en door hetzelfde personeel, maar is nu van PROlectro. Mijn broer en ik zijn complementair. Danny is de technieker, ik werk vlot met de rekenmachine. We huwden met twee zussen en hebben kinderen. Geen van hen heeft echter interesse om de elektrozaak voort te zetten. Om zeker te zijn dat de naam Verdegem blijft bestaan en het aanbod nog verruimt, sloten we de overeenkomst met PROlectro. Die firma met vestiging in Brugge en Beernem is meer gespecialiseerd in techniek en Verdegem kan zijn assortiment uitbreiden. Het is een win-win transactie en dus een meerwaarde voor beide partijen. De ziel van Verdegem blijft en toch is de toekomst verzekerd.”

Grensoverschrijdende overname

“De stap richting Oost-Vlaanderen past binnen de visie van PROlectro om een huishoudnaam te worden in de ruime regio”, vertelt Domingo, zaakvoerder van PROlectro. ”De energie- en comfortbehoeften zijn bij de consument de laatste tien jaar veel breder geworden en PROlectro heeft met zijn hybride aanpak van elektro en technische installatie een unieke marktpositie ingenomen. Door de overname van PROlectro bieden we de klanten nu ook een partner voor hun elektrische installatie, sanitair, verwarming, ventilatie, domotica, alarm en hernieuwbare energie.”

Weloverwogen overname

Zo’n overname ging niet over één nacht ijs en werd heel goed overwogen. Recent investeerde PROlectro nog in het Fort te Beernem om stock te centraliseren.
PROlectro werd opgericht in 2013 en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een huis van vertrouwen voor iedereen op zoek naar een partner voor technische installatie en elektro mét service in de regio van Beernem en Brugge. 
Domingo Expeels (zaakvoerder): “PROlectro werd opgericht in 2013 en is in 10 jaar tijd uitgegroeid tot een huis van vertrouwen voor iedereen op zoek naar een duurzame partner voor technische installatie en elektro met service in de regio van Beernem en Brugge. Ons bedrijf straalt dezelfde energie uit als Verdegem, is eveneens een financieel gezond bedrijf en heeft ook familiale waarden. Naast Eddy en Danny Verdegem blijven ook hun vijf personeelsleden en nog twee externe zelfstandigen in de nieuwe werking ingeschakeld.”

Kennismakings-
weekend

Kom kennismaken en win fantastische prijzen. Tijdens het kennismakingsweekend op vrijdag 3 en zaterdag 4 mei In de winkel van Verdegem kan je met een eenvoudige en leuke wedstrijd prachtige prijzen winnen, waaronder  een 65» Samsung LED (999 €) en een AEG Wasmachine met 5 jaar garantie (839 €). In het gamma worden ook warmtepompen en laadpalen opgenomen.

Jaarbeurs

Eddy Verdegem: “Ons vader was een supertechnieker en dito ondernemer. Moeder was een topverkoopster. Wie een zaklamp kwam kopen, ging met een televisie naar huis (lacht). Beiden waren keiharde werkers die veelal ’s nachts nog de etalage van hun winkel maakten. Als technisch ingenieur had mijn vader een grote interesse voor techniek. Toen was de plaatsing van wasmachines of televisies met alles erop en eraan nog vaak een halve dag werk. Ik zit 36 jaar in de zaak en de oorspronkelijke oppervlakte van onze winkel van 300 vierkante meter is meer dan verdubbeld en de omzet is verviervoudigd. Mijn broer Danny en ik gaven de zaak nieuwe impulsen en we stonden zelfs 26 jaar op de Gentse jaarbeurs”


Piet De Baets