Beeld ter illustratie - Image by gpointstudio on Freepik
Sint-Laureins

Digi-spreekuur als hulp voor burgers met digitale vragen

De gemeente Sint-Laureins wil de digitale ongelijkheid onder haar burgers verkleinen en lanceert voortaan een maandelijks en gratis digi-spreekuur.

De gemeente wil voorkomen dat haar inwoners terecht komen in digitale onwetendheid en zo tal van rechten aan hun neus zien voorbijgaan. “Er zijn reeds heel wat maatregelen genomen”, zegt schepen van Communicatie en Informatie Tom Lacres . “Op openbare plaatsen bieden we reeds wifi aan. Er is het gratis gebruik van een laptop of tablet in de bibliotheek en we organiseren gratis informatiesessies. Daar komt nu ook nog eens het Digipunt bij.”
De spreekuren worden georganiseerd in de bibliotheken van Sint-Laureins en Watervliet en gaan van start op woensdag 24 januari om 14 uur in de Sentse bib tussen 14 en 16 uur. “De burger kan er terecht met tal van vragen”, gaat Lacres verder. “Er is een uitgebreid aanbod. Dit gaat over het installeren van een app op en smartphone of een tablet, er is hulp bij het invullen van een online formulier, over foto’s opslaan in de cloud of documenten opslaan of aanpassen in Word”. Sint-Laureins doet om haar Digispreekuren te bemannen een beroep op 5 vrijwilligers met digitale kennis.

(LK)