Bassevelde Sint-Laureins

Claudine Bonamie vervangt Philippe De Coninck in Provincieraad

Aanstaande woensdag 11 oktober, tijdens de eerstvolgende bijeenkomst van de Oost-Vlaamse provincieraad neemt provincieraadslid Philippe De Coninck (OpenVLD), tevens burgemeester van Assenede, ontslag uit de raad. Hij wordt opgevolgd door Claudine Bonamie (62), schepen in Sint-Laureins.

De Coninck zetelt sinds 2000 in de provincieraad. “Een belangrijke periode in mijn leven overigens. Ik werd op dat moment ook burgemeester van Assenede. Vooral de thema’s over het platteland hebben binnen de provincieraad steeds mijn volle aandacht getrokken” , herinnert De Coninck zich.
Met OpenVLD zetelde De Coninck drie bestuursperiodes in de meerderheid en twee keer in de oppositie. “Vooral deze periodes hebben mij veel bijgebracht”, zegt De Coninck. “Je kan op een kritische manier de problemen benaderen en hopen dat je op die zo kan bijdragen aan het zoeken naar oplossingen”.

Meerwaarde voor de gemeente

Het afscheid van De Coninck komt een jaar voor de verkiezingen van oktober 2024. Het feit dat de Asseneedse burgervader sukkelt met de gezondheid is niet helemaal vreemd aan zijn beslissing, al is dat niet het enige. “Claudine Bonamie, schepen in Sint-Laureins, komt in mijn plaats”, vertelt De Coninck. “Zij heeft nu nog een jaar om wat ervaring in het halfrond op te doen en informatie te vergaren. Een mandaat binnen de provincieraad is absoluut een meerwaarde voor iemand die ook op gemeentelijk vlak actief is”.
Bonamie, die op 1 november officieel in pensioen gaat als werknemer bij de stad Gent, komt als derde opvolger voor OpenVLD in de provincieraad op 11 oktober aanstaande. Bij de verkiezingen van 2018 haalde de Sentse schepen 3.854 voorkeurstemmen voor haar partij. Tijdens haar actieve carrière was de vrouw onder andere actief op het kabinet van Gents schepen Geert Versnick, tevens voormalig volksvertegenwoordiger. 

(LK)