Het kerkhof van Watervliet wordt als tweede onder handen genomen en sluit twee dagen. (Foto: Emiel Tack)
Sint-Laureins

Begraafplaatsen gesloten wegens saneringen

De gemeente Sint-Laureins is gestart met de sanering van de vervallen grafconcessies en sluit daarom, tijdelijk, alle begraafplaatsen op haar grondgebied.

“In totaal worden zowat 150 saneringen uitgevoerd, over de zes begraafplaatsen die onze gemeente rijk is”, zegt bevoegd schepen Claudine Bonamie.
“Alle concessiehouders die hun concessie niet verlengden werden schriftelijk op de hoogte gebracht zodat zij waardevolle of persoonlijke spullen konden verwijderen. De werken zullen, over alle gemeenten heen, ongeveer tien dagen duren. Om zo weinig mogelijk hinder te veroorzaken voor de bezoekers, worden de kerkhoven tijdens de sanering gesloten”.
De eerste sanering ging van start op donderdag 21 september op het kerkhof van Sint-Jan-in-Eremo. “Later volgen Watervliet, Waterland-Oudeman, Bentille en Sint-Laureins. De begraafplaats van Sint-Margriete komt als laatste aan bod”, besluit de schepen.
“De begraafplaatsen van Bentille en Watervliet worden twee dagen gesloten, dat van Sint-Laureins vier dagen. Op de overige schatten we de hinder te kunnen beperken tot één dag”.

(LK)