De vernieuwde verkeerssituatie valt niet bij iedereen in goede aarde. (Foto: Emiel Tack)
Oosteeklo

Wegversmallingen rond schoolpoort zorgen voor wrevel

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatste, vlak voor de start van het nieuwe schooljaar, drie wegversmallingen ter hoogte van de vrije basisschool De Grote Kamelion in Oosteeklo-Dorp. Een ingreep die op sociale media voor heel wat gemor zorgt.

“De nieuwe wegversmallingen moeten de snelheid van het verkeer in Oosteeklo-Dorp drastisch doen dalen.” Dat is de boodschap die de Asseneedse communicatiedienst uitstuurde als verduidelijking voor de maatregel. “Het is noodzakelijk om de veiligheid van de schoolgaande jeugd te garanderen. Tussen de wegversmallingen is het strikt verboden te parkeren.”
Het project werd naar verluidt gerealiseerd in samenwerking met de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, de lokale politie, de scholen, de gemeenschapswachten, de buitenschoolse kinderopvang en de gemeente Assenede.
“Om het verlies aan parkeerplaatsen op te vangen, worden alternatieven aangeboden”, klinkt het nog. “In de Slijpstraat wordt parkeren op de berm toegestaan. Tevens wordt een nabijgelegen bushalte opgegeven om extra parkeerruimte te creëren.”

Gemor

Ondanks de ongetwijfeld goede bedoelingen van de initiatiefnemers, lijkt de ingreep niet meteen op veel enthousiasme te kunnen rekenen. Via de sociale media laat menigeen de kritiek de vrije loop. Zo wordt er op gewezen dat de doortocht aan de school bij een normale situatie al niet evident is. Anderen vragen zich af hoelang de felgele paaltje het gaan uithouden als over enkele weken het maïs-verkeer in het straatbeeld verschijnt. Tot slot wordt er, in de rand van de ingreep, boos gekeken naar de speedpedelecs die aan hoge snelheid voorbij de schoolpoort razen.
Hoe dan ook, de gemeente gaat het proefproject na 31 december samen met alle betrokken partijen evalueren. Het parkeerverbod geldt immers tot 31 december aanstaande.

(LK)