Van links naar rechts: Ilse Vromman (3), Koen Cornelis (1), Tine Dekempe (2), Anaïs Van Hoorebeke (4) & Freddy De Zutter (5)
Eeklo

Lastminute lancering nieuwe politieke partij

“Progressief Eeklo” is een nieuwe lijst die zal opkomen bij de verkiezingen van oktober. Het is een samenwerking tussen verschillende geëngageerde Eeklonaren die hun ei niet kwijt kunnen in het huidige politiek aanbod.

“Het idee voor een eigen lijst leeft bij ons sinds een paar maand. We vinden zelf onze gading niet in het huidige aanbod”, verduidelijkt lijsttrekker Koen Cornelis. “De fusielijsten maken het moeilijk om een duidelijke ecologische en sociale stem uit te brengen. Ook andere lijsten weten ons – als kritische burger – niet te overtuigen. Als we daarover spreken met de mensen die we kennen dan horen we veel instemming. Daaruit kwam dan het idee van een eigen lijst met een andere aanpak. Dat kindje kreeg de naam Progressief Eeklo. We zijn een open burgerplatform, géén traditionele partij.”
Tine Dekempe, de nummer twee op de lijst, vult aan: “We vinden dat de politiek in Eeklo te veel polariseert en dat er teveel geruzie is. Wat wij missen is inspraak voor het middenveld en de burger, en een constructieve aanpak die geen punten wil scoren, maar goed beleid wil voeren. We streven naar één of meerdere zetels in de gemeenteraad, maar niet naar postjes. We willen er voor zorgen dat er in openheid wordt gecommuniceerd over dossiers en dat alle betrokken actoren inspraak hebben. We willen daarbij een lange termijnvisie en de aandacht voor sociaal zwakkeren centraal zetten. Bovenal willen we een constructieve aanpak en een andere methodologie dan de traditionele partijen.”

Meer info op https://progressiefeeklo.be

(PDB)