Gemeenteraadslid Patrick Dossche (rechts) met voorzitter Kristof Creël bij de opening van de sportsite Lovendegem. (© if)
Lievegem

Verruimde lijst ‘Vooruit met Lievegem!’ verenigt jong en oud

Met het oog op de gemeenteraadsverkiezingen presenteert Vooruit Lievegem een verruimde lijst die jong en oud verenigt met als naam: ‘Vooruit met Lievegem’.

Voorzitter Kristof Creël: “De dienstverlening wordt negatief ervaren met een groot personeelsverloop tot gevolg. En de inwoners zijn de dupe: gemeentediensten moeilijker bereikbaar, de verenigingen ontbreekt het al maanden aan geschikte zalen, er zijn nog steeds te weinig sociale woningen. En zo kunnen we nog even doorgaan. Maar voor prestigeprojecten als het Huis van Lievegem is dan weer wel voldoende geld en aandacht.”

Sinds enige tijd stak Vooruit Lievegem de koppen samen met inwoners van alle leeftijden die dezelfde mening zijn toegedaan om te zien hoe zij het anders en beter kunnen aanpakken. Dit resulteert nu in de verruimde lijst ‘Vooruit met Lievegem’ met kandidaten van 20 tot en met 70+.
Vooruit-gemeenteraadslid Patrick Dossche beaamt volmondig. “In elk geval willen we komaf maken met de ons-kent-ons-politiek die menig Lievegemnaar frustreert. Goedbedoelde en nuttige raad van mensen met kennis van zaken in de diverse adviesraden wordt zelden of nooit ter harte genomen. Het huidig bestuur legt steevast het advies naast zich neer om eigen goesting te doen. Met ‘Vooruit met Lievegem’ moet de gewone Lievegemnaar er écht op vooruitgaan: betaalbare huisvesting, ruimte voor cultuur en vereniging, zorgzaamheid voor jong en oud en een dienstverlening die de burger tegemoet komt in de plaats van andersom.”

(PDB)