Frankie Bral en Sofie D’Hondt uit Boekhoute brachten in juni nog zelf leerlingen uit de buurt naar hun examens omwille van het gebrek aan openbaar vervoer.
Boekhoute

1.000 handtekeningen voor beter openbaar vervoer

Sinds de invoering van het nieuwe vervoersplan trekken het gemeentebestuur van Assenede en verschillende lokale politieke partijen ten strijde om de situatie met betrekking tot het openbaar vervoer in Boekhoute aan te kaarten en aan te vechten.

In de vervoerregioraad van woensdag 25 september werd – na een hevig debat – echter beslist om de vraag naar meer bussen in Boekhoute voorlopig niet te weerhouden. “Er is onvoldoende budget is en de nieuwe Vlaamse Regering zal met extra middelen moeten komen om iets te kunnen veranderen”, zo luidt het telkens opnieuw.

“Er zijn mensen die van school, werk of zelfs woonplaats moesten veranderen door dit nieuwe vervoersplan. We hebben alles op alles gezet om dit aan te vechten. Ik denk dat er geen enkele betrokken partij is die niet op de hoogte is van de impasse en van onze eisen. Maar tot nu toe heeft dat nog niets opgeleverd”, zegt Lieselotte Van Hoecke, lijsttrekker van Vooruit en schepen van mobiliteit. “Maar we willen niet bij de pakken blijven zitten en zamelden maar liefst 1.000 handtekeningen in om het ongenoegen van onze inwoners duidelijk te maken tegenover De Lijn, de Vlaamse regeringsonderhandelaars en de voltallige vervoerregioraad.”

De gemeenteraad van Assenede besliste op 26 september bovendien om De Lijn in gebreke te stellen, op voorstel van Lieselotte Van Hoecke in het schepencollege en vanuit de Anders-fractie in de gemeenteraad. “Een dergelijke ingebrekestelling heeft juridisch niks om het lijf. Het is eerder een nieuwe symbolische daad om veel kabaal te maken en de kaas niet van tussen onze boterham te laten eten.” 

(PDB)