Bassevelde

Zaal Lodewijk krijgt er gezellig plein bij

De Landsdijk zit niet stil. Zoveel is duidelijk. Vorig jaar al werden twee projecten opgestart die voor meer leven zorgen in de brouwerij. Eéntje is ‘Dorp-Kern-Gezond’ , dat zich als doelstelling stelt het plein in de buurt van Zaal Sint-Lodewijk om te toveren tot een bruisende ontmoetingsplek.

De afgelopen maanden werd door een groep geëngageerde buurtbewoners nagedacht over de invulling van het plein. Die zien er in de toekomst graag een groene ontmoetingsplek verrijzen, inclusief krulbolbaan, gezellige shelter, zitelementen, fietsenrekken, sfeerverlichting en een pak extra groen.

Eerste stap

De eerste stap was recent de aanplant van het extra groen. Daarvoor verzamelde een grote groep inwoners op het plein. Er werden boompjes aangeplant, sleedoorn, gele kornoelje, olijfwilg en blauwe huls, hondsroos, braam en meidoorn,…. “Dit moet één van de fijnste plekje van onze wijk worden” klonk het.
Nu is het wachten tot het aangeplante groen begint te ontluiken. Daarna volgt de verdere aanleg van de rest van het plein. Bedoeling is om het plein begin mei te kunnen openen met gezellig openingsweekend vol activiteiten.

(LK)