Meetjesland

Vier deelnemers in het Meetjesland. Ruil je oude beha om voor een kortingbon

Via Wereldmissiehulp krijgen de nog draagbare beha’s een nieuw leven bij dames die minder toegang hebben tot kwaliteitsvolle lingerie.

In de maand november slaan meer dan 90 lingeriewinkels hiervoor opnieuw de handen in elkaar voor de intussen bekende beha inruilactie. Met z’n allen belonen ze intussen ook hun trouwe klanten voor het vertrouwen dat die telkens opnieuw geven. In ruil voor een oude beha krijgen klanten een waardebon van 10 euro die ze in november kunnen spenderen aan een nieuwe beha. Op die manier geven de lingeriedames een koopkrachtduwtje aan hun klanten.

Niet draagbare stukken worden via het initiatief ‘Be the Fibre’ gerecycleerd en als grondstof gebruikt voor nieuwe kledij en leuke, circulaire accessoires zoals laptoptassen, paraplu’s en tote bags. Op die manier helpt de lingeriesector om iets terug te geven aan de samenleving en aan onze planeet. Met de opbrengst van de producten worden duurzame ontwikkelingsprojecten gefinancierd. Een win-win voor iedereen dus!

In het Meetjesland zijn alvast volgende lingeriezaken deelnemer aan de actie: Elsenti in Maldegem, La Luna in Waarschoot, Vijgeblad in Evergem en Audace in Eeklo. (PDB)