Sint-Laureins

Opnieuw tractorwijding tijdens Sents kermisweekend

Landbouwers die hun tractor willen laten wijden kunnen volgende week zondag 24 september om 11 uur terecht op de parking van het Godshuis in Sint-Laureins.

“Het is voor het vierde jaar op rij dat we dit initiatief organiseren” zegt Rob Van Massenhove die samen met Andy Van de Veire en Jurgen Minnaert de touwtjes in handen heeft. “Wat enkele jaren geleden als een zot gedacht begon, is ondertussen uitgegroeid tot een leuke zondagse ontmoeting waarbij we toch een groot aantal tractoren mogen verwelkomen We zijn dus goed op weg om het aantal van vorig jaar, 105 tractoren, te overstijgen. De wijding gebeurt door E.H. Jef Goethals, pastoor in het College O.L.V.Ten Vrouw ten Doorn in Eeklo. Na de wijding start een rondrit doorheen de Sentse polders. 

Bij aankomst op de parking van het Godshuis is elke chauffeur welkom in een tentje voor een portie friet en een drankje.” Het duo geeft nog graag mee dat hun organisatie stevig ondersteund wordt door hun medewerkende echtgenotes. De wijding is om organisatorische redenen enkel toegankelijk voor tractoren. Alsnog je tractor inschrijven kan bij Van Massenhove op 0476-566.888. De inschrijving is gratis.

(PDB)