Hoofdartikel Maldegem

Matoje Cars viert 5de verjaardag met opendeurdag.

Op zondag 12 november gaan bij autobedrijf Matoje Cars de deuren open voor het grote publiek. Wie op de opendeurdag een occasie koopt, krijg 2 jaar garantie in plaats van 1 jaar. Ook voor nieuwe wagens ben je bij Matoje Cars aan het goede adres.

Eric Savat (83), legde in 1962 samen met zijn vrouw Eriche De Vos (80) de basis voor een eigen garage langs de Kleitkalseide. Acht jaar later verhuist de garage naar haar huidige stek in Kleitkalseide 28C. In 1981 sloeg het noodlot toe en brandde de garage voor de helft af. Niemand wist toen dat de geschiedenis zich in 2016 nog eens zou herhalen.
In 1997 namen Margo (57), Tonny (60) en Jeannot (59) de garage van hun ouders over en werd de zaak omgedoopt tot Matoje Cars, de twee eerste letters van hun namen.
Matoje Cars groeide snel uit tot een garage die tot ver buiten Kleit bekend werd. De no-nonsense aanpak van de familie Savat zit daar zeker voor iets tussen. Dit is immers nog een garage waar ze elke klant echt persoonlijk kennen.
“Jonge tweedehandswagens van 1 à 2 jaar oud zijn onze specialiteit”, vertelt Nick Savat (34), de zoon van Tonny die na zijn studies Bachelor Autotechnologie eerst vier jaar ervaring opdeed in de branche en daarna bij Matoje Cars aan de slag ging. Ook zijn neef Arno De Coninck (22), zoon van Margo, werkt in het bedrijf.
“Op termijn is het de bedoeling dat Arno, die eveneens autotechnologie studeerde, en ik de garage geleidelijk aan overnemen”, aldus Nick. “We zijn klaar voor de toekomst. Zo hebben we voor tal van merken de juiste diagnosesoftware in huis en kunnen we alle auto’s van de Volkswagengroep online programmeren en coderen. Ook het eerste werkmateriaal om veilig aan elektrische auto’s te kunnen werken. Om mee te zijn volgen we ook regelmatig cursussen en scholingen”, klink het.

Tweede keer brand

Een hevige tweede brand legde op 21 augustus de garage in de Kleitkalseide volledig in de as. Twee jaar later, op zaterdag 10 november 2018, vond de opening van hun gloednieuwe garage plaats.
“Omdat het precies vijf jaar geleden is dat we onze nieuwe garage openden, vonden we het een goed moment om een feestelijke opendeurdag te organiseren. Iedereen is van harte welkom, we versturen geen persoonlijke uitnodigingen. Iedereen die langskomt, trakteren we op een hapje en een drankje en een leuke verrassing”, klinkt het enthousiast.
(PDB/Foto © MW)