Beeld ter illustratie - Image by freepik
Sint-Laureins

Gebruik lachgas strenger bestraft

De gemeenteraad van Sint-Laureins haalde het oneigenlijk gebruik van lachgas uit de GAS-boetes waardoor gebruikers strenger kunnen gestraft worden.

“Lachgas is sinds enkele jaren populair in het uitgangscircuit”, opende burgemeester Franki Van de Moere het agendapunt. “Dit narcosemiddel is allesbehalve onschuldig. Lachgas kan immers leiden tot onder andere zuurstoftekort in de hersenen, evenwichtsverlies , duizeligheid en ademhalingsproblemen. In maart jongstleden verscheen er reeds een nieuw Koninklijk Besluit rond dit item. Het besluit voorziet strafrechtelijke sancties op het oneigenlijk gebruik van lachgas.”
Lachgas is sinds januari 2022 opgenomen in het politiereglement van Sint-Laureins en het gebruik ervan werd sindsdien verboden. Door het Koninklijk Besluit verliezen de gemeenten de mogelijkheid om het oneigenlijk gebruik van lachgas te bestraffen met een GAS-boete. Meteen werd het politiereglement aangepast. Gekliste oneigenlijke gebruikers zullen voortaan ‘strafrechtelijk’ bestraft worden.

(LK)