Lievegem Zomergem

Chef Dietrich van restaurant Den Oker getrouwd

Complete verrassing, zowel voor het ruime cliënteel dat donderdag en vrijdag jl. niet kon reserveren in het normaal drukbezochte restaurant, maar vooral voor Sandra Damme (49), al 30 jaar lang de vaste partner van chef Dietrich Degrave (57) van restaurant Den Oker ( Stoktevijver Zomergem).
Dietrich had het al stiekem van vorige Kerstmis in gedachten. Hij zou Sandra compleet verrassen ter gelegenheid van hun 30-jarig samenzijn. Alleen haar moeder Irma was al die maanden op de hoogte maar zweeg als een graf.
Zogezegd waren ze die avond van 2 augustus door een vriend-kok uitgenodigd naar een super deftig feest met allure, met nog een 40-tal andere vrienden en genodigden, maar vooral ‘piek uitgedost’ was de dresscode. Sandra nam dus haar chicste garderobe mee naar een sterrenrestaurant rond Zedelgem en verschoot bij aankomst dat een hele cortège stond opgesteld om hen te begroeten. Ze maakte nog als opmerking “ze verwachten hier precies een koningin”…
Kort nadien ging Dietrich op de knieën en vroeg zijn aanstaande bruid ten huwelijk. Bruidscadeau en obligate ring(en) volgden. Een ‘rent-a-priest’ leidde de plechtigheid.
In de loop van september volgt de officiële bezegeling op het gemeentehuis van Lievegem, gevolgd door een korte huwelijksreis naar Spanje.
Dietrich leerde Sandra kennen toen hij 30 jaar geleden startte met Den Oker en personeel voor de zaal zocht. Sandra, uit het plaatselijke Ronsele, bood haar diensten aan. Het vervolg is nu memorabele geschiedenis.
Piet De Baets