De nieuwste pionier van rijplezier in het compacte luxe segment van BMW
Eeklo Hoofdartikel

Auto ín de etalage bij Optiek Sierens

Het kan lijken op een spectaculair ongeval, maar het is er geen.
Wie deze week de brillenzaak van Optiek Sierens vooraan in de Boelare passeert, ziet er nu pal in de etalage, volledig binnen in de winkel, een heuse splinternieuw BMW 1 opgesteld staan. Geen miniversie of schaalmodel, gewoon een échte BMW van 4,3 meter lang en 1,8 meter breed. Maar hoe en waarom die daarbinnen is geraakt is een apart verhaal.

Lokmiddel

Het hele gedoe is een gecombineerde stunt van BMW De Mey in Maldegem met medewerking van optiek Sierens. Gewoon om hiermee de allernieuwste BMW 1-reeks onder de aandacht te brengen en met een daaraan gekoppelde prijsvraag geïnteresseerden binnen te krijgen in de optiekzaak, met enkele opvallende prijzen als lokmiddel.
De gehele operatie is gratis, duurt slechts één week tot nu zaterdag 2 november, en is niet gekoppeld aan een of andere koop- of andere verplichting. Het is puur voor de show en de fun.

Voldoende marge

Na 25 jaar aanwezigheid in Eeklo maakte Koen Sierens, samen met dochter Lotte, de optiekzaak met de grond gelijk voor een grondige heropbouw tot  de huidige jonge trendy zaak vol uitstraling. Een uitermate geslaagd project. Bij het ontwerpen van de plannen had vader Koen toen reeds een speciale overweging die hij meegaf aan de architect. Hij vroeg namelijk om de entreedeur aan de straat breed genoeg te maken om ooit een wagen te kunnen laten binnenrijden. Een niet alledaags idee waarvoor de architect en ook de aannemer nieuwsgierig opheldering vroegen. De uitleg lag echter voor de hand. Omdat in de Boelare al jaren – onder meer – het brillenmerk Porsche Design wordt verkocht zou het toch niet zo stom zijn om ooit als reclamestunt ineens een Porsche in de etalage te zetten… ?
Toen dus onlangs BMW De Mey met het idee kwam om hun nieuwste model gewoon 1 week lang als blikvanger aan de voordeur van optiek Sierens op straat te zetten was de link met het Porsche-idee ineens volledig. Tot grote verwondering van de Maldegemse garage kon hun model – met nog ruime marge langs beide kanten – gewoon de winkel binnengereden worden. Dochter Lotte kreeg de taak om hiervoor al op voorhand de bestaande etalage-opstelling half uit te breken om plaats te maken…

Gratis proefrit

Het BMW-model uit de 1-reeks staat er intussen in al zijn glorie te glimmen. Een niet alledaagse verrassing voor voorbijgangers. Maar wie de moeite doet of geïnteresseerd is om de wagen iets van dichterbij te inspecteren, kan met een QR-code een vraag en een schiftingsvraag beantwoorden en maakt kans op een weekendlange gratis proefrit in de nieuwe BMW 1 Reeks én een voucher ter waarde  van 200 bij Optiek Sierens of een BMW Lifestyle Voucher t.w.v.150 € te besteden bij BMW De Mey.
En bij optiek Sierens geldt tevens nog steeds een actie van 30 % korting op àlle brilglazen, eveneens nog tot  2 november.

Luxe segment

Wat is er zo speciaal aan deze nieuwste BMW 1-reeks, de start van een nieuw hoofdstuk in het 20-jarig succesverhaal van BMW in het compacte segment ?
Het is hier niet de bedoeling om de hele promotiefolder (11 blz.) van deze pas gelanceerde sportieve wagen over te tikken. We beperken ons tot enkele specifieke kenmerken, voldoende als teaser om het geheel ter plaatse zelf verder te gaan ontdekken. Of wie weet de weekendlange testrit te winnen met deze sportiefste wagen uit het luxe segment van BMW. 

We vatten samen.

Ingrijpend herwerkte chassistechnologie met een opvallend vlakke neus en een naar voren hellend radiatorrooster. Een hertekend volledig ledervrij luxueus interieur met een zee van ruimte voor 5 personen en hoog comfortpeil voor lange reizen.
Verder een automatische airconditioning, alarmsysteem, elektrisch inklapbare buitenspiegels, direct gecontroleerde wielslipreductie, een geïntegreerd remsysteem, 17» lichtmetalen velgen, standaard 7-versnellingsbak Steptronic met dubbele koppeling, een erg uitgebreid gamma geautomatiseerde rijhulp- en parkeersystemen en gerichte personalisering. Enz. enz.
Samengevat: een erg relaxe manier om een wagen te bestuderen die je optioneel later kan interesseren voor meer uitgebreide info.

Piet
De Baets