Jens De Pauw
Eeklo

Vlaams Belang eist verontschuldigingen voor discrimatie

Blijkbaar omdat een lid van de seniorenbond S-plus, gelieerd aan de partij Vooruit Eeklo, opkomt op de Eeklose lijst van Vlaams Belang, is er een fel dispuut ontstaan tussen Christiaan De Wulf, voorzitter van S-plus en de partij Vlaams Belang.

Rita Van Cauwenberghe is kop van jut en via mailverkeer meldde voorzitter De Wulf haar het volgende: 

“Ik zie zojuist dat je kandidaat bent voor de gemeenteraadsverkiezingen op de lijst van het Vlaams Blok. Het Vlaams Blok is voor ons geen democratische partij zoals je weet en een vijand voor de democratie. Als men echter gaat militeren of kandideren voor een extreem rechtse partij die onze waarden niet onderschrijft, laat staan de mensenrechten respecteert dan kan er niet meer samengewerkt worden. Ik vind het jammer dat we je moeten schorsen, we hadden een goede samenwerking. Je zal dan ook niet welkom zijn op de BBQ en op het ontbijt. Ook op de S-Plus-activiteiten ben je niet langer welkom. Ik ben altijd bereid om hierover te praten.”

Hierop reageert Rita Van Cauwenberghe onmiddellijk als volgt:
“Geen probleem Christiaan. Ik was geen lid van de partij Vooruit : was lid voor de activiteiten. Waar gij nu  een drama van maakt. Er zijn er nog die activiteiten meedoen van andere organisaties en partijen.”

Discriminatie

Rita Van Cauwenberghe, op de 6e plaats bij Vlaams Belang, spreekt van een duidelijk geval van discriminatie.
“We hebben reeds een klacht ingediend bij S-plus” legt voorzitter Jens De Pauw via een persnota uit. “Rita is onterecht uit de vereniging gezet. Deze organisatie staat los van politiek en kan geen mensen weigeren op basis van politieke voorkeur. S-plus liet mij ook reeds weten in een mail dat ze een bemiddeling zullen opstarten tussen de partijen. Vlaams Belang ziet echter geen heil in een bemiddelingsgesprek. Wij eisen publieke excuses van Christiaan De Wulf (11e plaats bij Vooruit) aan zowel Rita als aan onze partij, die hij in zijn mail ‘ondemocratisch’ noemt. Als we op korte termijn geen reactie ontvangen, zullen we overwegen klacht in te dienen bij Unia of het Vlaams Mensenrechteninstituut. Rita is zeer aangedaan, vooral omdat ze al jarenlang achter de schermen meehelpt bij de vereniging en er veel vrienden heeft.”
Blijkbaar wordt rond verkiezingstijd sneller op erg gevoelige tenen getrapt…?

Piet De Baets