Leen Anthuenis
Maldegem

Partij Ons Dorp strikt opnieuw topper

Na het nieuws dat ex-schepen en stemmenkampioen ‘Rudi van ‘t containerpark’ (Rudy Desmet) en Nikola Storm (29), profvoetballer bij KV Mechelen, beiden aansluiten bij zijn nieuw opgerichte partij “Ons Dorp”, kan lijsttrekker en schepen van sport Peter Van Hecke opnieuw een topaanwinst aankondigen. Ditmaal een vrouw met hoog professioneel niveau.

Obama

Leen Anthuenis, de vrouw die President Obama recent naar België haalde, kondigt in een persmededeling zelf vol enthousiasme haar deelname aan op de gemeentelijst “Ons Dorp” voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Ze neemt de tweede plaats in op de lijst van deze nieuwe onafhankelijke gemeentepartij.
Leen, geboren en opgegroeid in Zele, heeft de afgelopen 15 jaar van Maldegem haar thuis gemaakt, waar ze samenwoont met haar man Bart van Hoorickx en hun 10-jarige zoon Jules.
Leen is CEO van de netwerkorganisaties Startups.be en Scale-Ups.eu, en heeft een veelzijdige professionele achtergrond. Een van haar meest opvallende verwezenlijkingen is Technologie- en Innovatiefestival SuperNova dat duizenden ondernemers en investeerders samenbrengt. Haar expertise en netwerk hebben ertoe geleid dat ze begin dit jaar niemand minder dan President Barack Obama naar België wist te halen samen met Tech-investeerder Jürgen Ingels.

Familiale politieke achtergrond

Leen’s besluit om zich kandidaat te stellen voor «Ons Dorp» is diep geworteld in haar betrokkenheid bij de samenleving. Met een achtergrond in een politiek actief gezin, waar haar vader schepen was voor CD&V en haar grootvader gemeenteontvanger, groeide Leen op met een sterk besef van maatschappelijk engagement. Haar jeugd in Zele stond in het teken van sociaal werk, waaronder leidster op het speelplein, lid van de scouts en de jeugdraad. Professioneel zette ze haar eerste stappen als tewerkstelling ambtenaar bij de gemeenten Zele en Berlare onder het bestuur van toenmalig volksvertegenwoordiger Greta D’Hondt. Nu zet Leen zich in voor projecten die katalysator zijn voor economische groei en technologische vooruitgang en voor de ontwikkeling van tech-talent in België.

Inzet voor Maldegem

Leen kiest bewust voor een onafhankelijke partij.
“Ik werk goed samen met kabinetten van verschillende strekkingen en wil me niet binden aan één politieke kleur. Politiek moet draaien om samenwerking, niet om verdeeldheid. Een onafhankelijke gemeentepartij kan traditionele partijen wakker en scherp houden.”
“We hebben een prachtige gemeente, waar veel goed gaat, maar er is altijd ruimte voor verbetering,” zegt Anthuenis.
Leen is vastbesloten om een actieve bijdrage te leveren aan het gemeentebeleid. “Ik wil niet aan de zijlijn staan, maar actief meewerken aan een progressieve toekomst voor Maldegem. Dat is ambitieus, want ik ben lokaal niet bekend. Maar ik hoop dat mijn professionele achtergrond vertrouwen wekt bij de inwoners van Maldegem, Middelburg, Adegem, Donk & Kleit.”
Ze is bereid haar andere bezigheden af te bouwen om zich te richten op haar politieke rol, mocht ze verkozen worden. “Zo niet, dan blijf ik het beleid nauwgezet volgen en me inspannen voor verdere verbetering.» (PDB)