Lievegem Waarschoot

Gustoso overgenomen en heropent binnenkort

Kathy’s Eetwinkel, de populaire zaak onder de naam Gustoso in centrum Waarschoot, sloot vorige zaterdag, nog in volle uitbating, de deuren. Uitbaters Kathy en Rudy vinden het welletjes na 29 jaar, aanvankelijk jarenlang onder de naam ‘Kathy’s groente- en fruitwinkel’. 

Zeven jaar geleden veranderden ze de naam in het Italiaans klinkende Gustoso (betekent ‘Smakelijk’) en specialiseerden zich in lasagnes, verse belegde broodjes, dagverse soep, saladebar, tapas, aperitiefhapjes, ontbijten, enz. Alles ook af te halen, mee te nemen of ter plaatse te consumeren. De zaak vond – na een jaar uitkijken – een geschikte overnemer in de persoon van Laura Mollet, lange tijd gerante van bakkerij Lanckriet in Knesselare. Laura zal op 7 september ter gelegenheid van Waarschoot kermis de zaak heropenen onder de naam ‘Laura’s Lunchbar’.
“Wij hebben 29 jaar lang 7 op 7 gewerkt en vonden het tijd voor iets anders”, vertelt Kathy ons. Maar nietsdoen ligt niet in de aard van het koppel. Kathy begint rond begin oktober met een hondentrimsalon in Adegem en Rudy droomt van een chauffeursrol met de bussen van De Lijn.
“Ik heb intussen anderhalfjaar opleiding gevolgd voor mijn nieuw ‘kappers’beroep”, aldus nog Kathy, “maar eigenlijk ben ik al langer zot van honden, vooral labradors en Maltezers.
“Ze heeft intussen al een hele wachtlijst voor het trimmen van de hond van ons huidig cliënteel”, vult Rudy lachend aan.
Dat Kathy en Rudy zullen gemist worden in Waarschoot getuigt ook een spontaan mailtje aan Taptoe van Sabine Willems met verzoek tot publicatie. “Uit dank voor de vele jaren dat we mochten genieten van kwaliteitsvolle gerechten en een vriendelijke bediening. We gaan Kathy en Rudy enorm missen! Veel succes in hun nieuwe uitdaging. Waarschoot zal nooit meer hetzelfde zijn!” luidt de vriendelijke boodschap van Sabine. Waarvan akte. (PDB)