Lievegem

Prestigieus bevrijdingsconcert Lievegem

Op vrijdag  20 september om 20 u. gaat in de St. Ghislenuskerk van Waarschoot het concert “Lievegem 80 jaar bevrijd” door in het kader van het geheel van Bevrijdingsfeesten die de gemeente Lievegem organiseert in de periode van 13 tot 29 september aanstaande.
Tijdens het concert zullen de 3 muziekverenigingen Concordia – Waarschoot (harmonie orkest), Loko – Lovendegem (koperblazersfanfare) en Sint-Cecilia- Zomergem (harmonie orkest) een gevarieerd programma brengen, gelinkt aan muziek van toen, met als apotheose diverse werken in een collectieve uitvoering van 90 deelnemers, samen met zang  van sopraan Sofie Degrande (Lovendegem) en 3 doedelzakspelers For Freedom Pipes & Drums.
De toegangsprijs is 20 € in voorverkoop en 25 € aan de kassa (kinderen -12 j. gratis). In de entreeprijs is 1 drankje inbegrepen. Reserveren op almacon.zom@gmail.com of op tel.0494/98.09.79.

Met de festiviteiten en herdenkingen gaat ook een tentoonstelling door in de Raadzaal van Lovendegem, een optocht en een officieel herdenkingsmoment aan het Canadaplein (Zomergem),  gevolgd door een waar bevrijdingsbal in de tuinen van de Dekenij van Zomergem.
Op het programma staan nog tal van andere activiteiten, zoals een rondrit met oude legervoertuigen, een foto en erfgoedtentoonstelling over 80 jaar bevrijding, enz. Dit alles is te raadplegen op de facebookpagina ‘Bevrijd Lievegem’ en eveneens op de website van de gemeente Lievegem onder https://www.lievegem.be/nieuws/bevrijdingsfeesten

(PDB)