• Sint-Jan-in-Eremo
11/09/2022

De gemeenteraad van Sint-Laureins stemde in met herstellingswerken aan het dak van een loods van de technische dienst in Bentille. “We onderzoeken ondertussen ook op welke manier we het nieuwe dak het best kunnen omvormen tot een zonnedak” zegt burgemeester Franki Van de Moere.
Het dak van een van de loodsen op de site van de Technische Dienst in Bentille verkeert momenteel in bijzonder slechte staat. “Als het regent loopt het water er dwars doorheen” vertelde de Sentse burgemeester op de jongste gemeenteraad. “Het is dus meer dan aangeraden om het van de loods, die later ook door de werklui uit Kaprijke zal gebruikt worden, grondig te herstellen. We voorzien een som van 60.000 euro en hopen dat deze som toereikend zal zijn. Met de huidige prijszetting van materialen is dit nu een heel moeilijk verhaal.”
Zonnepanelen
Van de Moere wees er tevens op dat men onderzoekt hoe men het dak het best kan voorzien van zonnepanelen. “De overproductie kan in andere openbare gebouwen gebruikt worden”. De loods zal later ook gebruikt worden door de gemeente Kaprijke. Hierover werd reeds eerder een overeenkomst tussen beide gemeenten gesloten. De noodzakelijke werken om de loods instapklaar te maken zullen via een andere aanbesteding geregeld worden. De raad keurde de plannen unaniem goed.
(LK)