• Bassevelde
13/01/2020

Real Madrid, Juventus Turijn, FC Porto en mogelijks ook nog FC Barcelona.  Vier ploegen die boven aan de zilveren affiche van de U13Cup  in Bassevelde zullen prijken op zaterdag 6 en zondag 7 juni aanstaande. Het internationale miniementornooi viert zijn vijfentwintigste verjaardag alvast in stijl.

Vijftien van de zestien ploegen zijn gekend voor de vijfentwintigste U13Cup in Bassevelde. “We wachten nu enkel nog op een positief signaal vanuit Barcelona” zegt organisator John De Pauw. “Voor de rest is de affiche helemaal afgerond. Het zijn prachtige namen. “ Real Madrid uit Spanje, FC Porto uit Portugal en Juventus Turijn uit Italië. Het zullen alvast drie van de vier reekshoofden zijn tijdens de traditionele loting in het cultureel Centrum De Bijenkorf in Assenede. Mogelijk komt daar ook nog FC Barcelona bij. “We hopen daar alvast heel sterk op” gaat De Pauw verder. “De club staat bekend voor zijn oogstrelend voetbal. Helaas wacht de clubleiding altijd vrij lang om toe te stemmen. Mocht hun verhaal echter niet doorgaan, hebben we met het Japanse Sapporro Football een waardig alternatief.”

100.000 euro
Dat koken geld kost, weet De Pauw als geen ander. Voor het eerst loste de man iets van het kostenplaatje. “Om alle ploegen richting Bassevelde te halen hebben we al snel 100.000 euro nodig” becijfert de organisator. “Een heel pak centen, dat wel. Uiteraard krijgen we hier met de lijst aan deelnemers die nu reeds vastliggen een stapel kwaliteit voor terug.” Dat het alom gekende tornooi dit jaar op 6 en 7 juni erg laat op het seizoen valt, zou best wel eens in het voordeel van de organisatie kunnen uitdraaien. Het voetbalseizoen zit er dan zo goed als op en alle grote tornooien zijn achter de rug. De U13Cup kan voor (jeugd)voetbalminnend Vlaanderen zo een mooie seizoenafsluiter worden. Voor Manchester City, FC Liverpool en Leicester bleek het geplande weekend te laat. “Jammer” besluit De Pauw. “Het zijn drie prachtige clubs, maar wat we nu reeds op de affiche staan hebben is zeker evenwaardig. Nu enkel nog duimen voor de Catalanen van Barça.”
De volledige lijst bestaat naast de drie  topploegen uit KAA Gent, KRC Genk, PSV Eindhoven, Borrusia Dortmund, FC Celtic Glasgow, FC Kia en een selectieclub van KVVK Bassevelde en Het Nieuwsblad . De lijst wordt rond gemaakt met drie ploegen waar Maarten Martens, de man rond wie het een kwart eeuw geleden allemaal startte, actief was of is : RSC Anderlecht, Club Brugge en AZ Alkaar.

(LK)