• St-Laureins / St-Jan-In-Eremo
05/09/2021

Veiligheid boven alles aan de schoolpoorten. Onder dit motto werd zowel in de Sint-Laureins als in Sint-Jan-in-Eremo (foto) het zebrapad over de gewestweg in een kleurtje gestoken. De kleuters van De Springplank in Bentille mochten het als een van de eersten uittesten.
Het nieuwe schooljaar is vorige week woensdag van start gegaan. “Veel leerlingen in Sint-Laureins gaan te voet of met de fiets naar school en dit moet op een veilige manier kunnen” zegt schepen van Onderwijs Claudine Bonamie. Verkeersveiligheid is een belangrijk thema voor het gemeentebestuur. Naast het aankopen van fluohesjes en fietshelmen voor de leerlingen, werden nu ook twee zebrapaden in kleur geschilderd voor een betere zichtbaarheid. Tijdens de dorpskernvernieuwing werd er veel aandacht besteed aan het veiliger maken van de schoolomgevingen in de Dorpsstraat en in de Leemweg.”
Sint-Laureins stapte in een project van Vlaams Minister Peeters waarbij knelpunten op schoolroutes langs gewestwegen aangepakt worden. In de Leemweg werd het zebrapad ter hoogte van Gemeentelijke Basisschool De Regenboog in kleur geschilderd voor een goede zichtbaarheid van de oversteek voor de automobilisten. Ook het zebrapad op de gewestweg in Bentille ter hoogte van Vrije Basisschool De Springplank, waar de leerlingen een gevaarlijke weg moeten oversteken, werd een duidelijk gekleurd zebrapad aangebracht.
(LK)