• Meetjesland

De 13-jarige MEGA-zwemster Yasmine Bonne is in zeer goede doen en verbeterde het Belgisch jeugdrecord dat sedert november 2006 op naam stond van Julie Vigneron. Yasmine verbeterde het vorige record met niet minder dan 35 seconden.

Bij de 12-jarigen zorgde Kenzo Colpaert, die nog geen jaar aan het zwemmen is, voor een verrassende 2de plaats. Arne van Erum deed hetzelfde bij de 13-jarigen en Bert De Fleurquin (14 jaar) pakte de overwinning. Bij de cadetten behaalde Tom Bonne eveneens zilver, als schoolslagzwemmer een mooi resultaat op een 1500 m crawl. Axel Vandevelde was als junior de aller snelste in een goede 16.30.16.
Op de 800 m vrije slag waren er uiteraard meer inschrijvingen dan op de langste afstand (1500 m) dat er in een zwembadcompetitie gezwommen wordt. Dus werden er ook meer MEGA medailles uit het Eeklose bad gehaald.
Bart Bonne, ook al een schoolslagzwemmer, behaalde zilver bij de 11-jarigen. De meisjes van 13 jaar waren goed voor goud en zilver met Savels Kisia als eerste en, geloof het of niet eveneens een schoolslagzwemster, en Jana Schoonbaert als 2de. Ook Louis Longeval mocht op het derde trapje van het podium. Bij de 14-jarigen won Patrick Demey jr het goud en bij de meisjes was Sara Buyck 2de. 3 Medailles voor de cadetten met Renée De Cramer (zilver) en Ellen Deolet (brons) bij de meisjes en eveneens brons voor Stijn De Coninck die een flinke hap van zijn tijd beet. De juniors lieten er geen gras over groeien met, bij de jongens, een volledig MEGA podium. Sander Helderweirdt was de beste, Bert Peeters de runner up en Dries Demeulenaere stond op het derde trapje. Rozelien Kerckaert won goud. Bij de seniors was Bjorn Balliu de beste voor trainingsmaat Gilles De Wilde terwijl Annelies Schoutteet 2de werd.