• Kaprijke/Lembeke

De gemeente wil in het najaar de eerste editie organiseren van een open atelierweekend genaamd “Bij kunstenaars en ambachtslieden thuis”.
Iedereen die thuis een eigen plekje heeft en daar passioneel als hobby iets vervaardigt en dat graag gratis wil tonen, is uitgenodigd om deel te nemen.
We mikken op het najaar, want mogelijks heeft een activiteit dan ook al meer kans om corona-veilig door te gaan.
Laat je zeker niet afschrikken door de term “atelier”. We zoeken zeker niet alleen professionele werkplaatsen. Een mooi verzorgde werkplek kan natuurlijk, maar we zijn even nieuwsgierig naar de garage, het tuinhuis of de schuur waar jouw creatieve schepping of noeste ambacht gebeuren. Het is evenmin een wedstrijd of een zoektocht naar het mooiste werk. Veeleer willen we inwoners kansen geven om hun talenten te tonen aan hun mede-inwoners, onszelf en iedereen verrassen dat er meer mensen in ons dorp creatief bezig zijn dan we denken, en na de lastige coronatijd mekaar eindelijk weer gewoon ontmoeten.
De gemeente was dit al langer van plan en nam het evenement op in de meerjarenplanning, maar corona kwam roet in het eten gooien voor een eerste editie in 2020.
Wil jij meedoen? Laat ons dan je naam, adres en kunst of ambacht of andere bezigheid weten via cultuur@kaprijke.be! Telefonisch op 09 323 90 23 kan ook.
Naderhand wordt de datum van het opendeurweekend dan vastgelegd. Wij maken tenslotte een mooie route met de adressen van alle deelnemers, en gieten die route in een handige brochure.