• Lembeke
18/12/2022

Opnieuw wandelt (voor de tweede maal dit jaar) Jurgen Michiels uit Lembeke ruim 200 kilometer en tracht zo centen bij elkaar te krijgen voor het welzijn van onze dieren.
“Ik ben zelfstandig electronica-hersteller en audio-technieker” vertelt de man. “Een groot deel van mijn leven speelt zich binnenskamers af. Wandelen brengt rust in mijn bestaan. Mijn jaarlijkse grote superwandeltocht liep dit jaar over een traject van 230 kilometer. Het koude weer deert me niet. Ik heb heel goede herinneringen aan de zomerwandeling waarbij ik zowat 2.000 euro samen stapte. Zelf ben ik verzot op mijn eigen twee hondjes.”
Eigen website
Eéntje ervan komt uit een Roemeens dodingsstation en vond een tweede leven aan de Antwerpse Heirweg in Lembeke. “Ik leerde de organisatie SOS Stray Dogs kennen toen ik mijn hond adopteerde” vertelt Jurgen. “Zij doen heel mooi werk, maar ook daar kost koken geld. Omdat ik graag beesten zie, wil ik me inzetten om de kosten wat te dekken met gesponsorde tocht. Er is een website gebouwd waarop ik in real-time te volgen ben: www.walkforanimals.be ” Michiels vertrekt op 21 december in Lembeke en wandelt 200 km ver via Lint, waar zijn ouders wonen, naar Vlaams- en Waals-Brabant om op 29 december aan te komen bij vrienden in Maaseik. “We hopen dat we opnieuw een aardige dierencent bij elkaar kunnen stappen” besluit Jurgen.
(LK)

Jurgen Michiels vertrekt deze week woensdag voor een tocht van 200 kilometer. (Foto: Emiel Tack)