• Eeklo
27/04/2015

AZ Alma heeft voortaan ook een website op kindermaat, speciaal bestemd voor de jeugdige patiëntjes van het ziekenhuis. ‘De site neemt de kinderen en hun papa en mama mee doorheen het ziekenhuis, op een kleurrijke, speelse en verstaanbare manier’, zegt paramedisch directeur Annabell Verhaegen. Serviceclub Rotaract Eeklo- Meetjesland sponsorde de website.

Een ziekenhuisverblijf is geen prettige ervaring voor kinderen. Het zorgt voor stress en angst. Bij AZ Alma hopen ze daaraan te verhelpen met de nieuwe website. ‘Daarom is het belangrijk dat jonge patiëntjes en hun ouders gerust gesteld worden. Dat kan ondermeer door op voorhand uit te leggen wat een onderzoek, een ingreep of een verblijf in AZ Alma precies inhoudt’, aldus Annabell Verhaegen. ‘De kinderen kunnen zich nu voorbereiden op een bezoek aan ons ziekenhuis aan de hand van het meisje Marie, maar ook samen met Victor, de bekende en bij ons al ingeburgerde handpop. We streven naar een ziekenhuis zonder angst of verdriet.’

TEKENINGEN

‘Op de website wordt precies uitgelegd hoe een dagopname verloopt, wat je best meebrengt naar het ziekenhuis, hoe een infuusje wordt geprikt, en nog zoveel meer’, zegt ook een trots geneesheer-diensthoofd dokter Lut Verdonck over het nieuwe initiatief. ‘Overal in het ziekenhuis werken we met de handpop Victor, die een vertrouwde metgezel is geworden van de kinderen in AZ Alma. Die pop is dus, samen met het meisje Marie, de centrale figuur op de nieuwe kinderwebsite van het ziekenhuis. Met de steun van Rotaract Eeklo-Meetjesland werden door School Zonder Pesten vzw nieuwe tekeningen gemaakt, speciaal voor deze website. De tekeningen tonen de pediatrie van AZ Alma door kinderogen. Bovendien zijn er ook in te kleuren tekeningen over hetzelfde thema, zodat de kinderen zich ook thuis, samen met papa en mama, wat kunnen voorbereiden op hun komst naar het ziekenhuis.’ Ook bij Rotaract Eeklo-Meetjesland zijn ze zeer tevreden over de samenwerking met AZ Alma. ‘We vinden het belangrijk dat we als jonge serviceclub een bijdrage kunnen leveren aan een kindvriendelijker ziekenhuis’, zegt Elien Gijs, voorzitster van Rotaract Eeklo-Meetjesland. ‘Dit smaakt duidelijk naar meer.’ (Ives Boone)