• Waarschoot

Waarschoot- Laura Claeys, Arne De Reu, Hadewych Gillis en Raf Kerckaert (5de leerjaar) vormen samen met Corneel Buysse, Jarne Claeys, Justine De Dapper, Amber De Kesel en Sharon Verkest (6de leerjaar) de kinderraad van de lagere school De Lieve. Vorige week boog de raad zich een eerste keer over de problemen binnen de school.

In tegenstelling tot vorig jaar, is de kinderschoolraad niet openbaar. Maar wij mochten als enige toch mee binnen glippen om een eerste indruk te noteren.
Een van de problemen die vorig jaar nog niet waren opgelost, waren de klasnummers op de speelplaats. Directeur Guy Bonne beloofde ervoor te zorgen dat dat probleem zo snel mogelijk zal verholpen zijn. Hij zou werkman Aureel de opdracht geven de nummers zo spoedig mogelijk te schilderen. Corneel kaartte dan weer het probleem aan van de houtsnippers rond de speeltuigen op de speelplaats.
Hij en heel wat andere kinderen zouden daar graag gras gezaaid zien. Probleem is dat kinderclub Domino daar verantwoordelijk voor is en Guy Bonne dacht niet dat ze daarvoor open zouden staan. Hadewijch zou het hoe dan ook nog eens vragen. Een derde probleem zijn de losliggende tegels aan de bomen op de speelplaats.
Directeur Guy Bonne had het al genoteerd en ook daar zou spoedig verandering moeten in komen. Voor het steeds terugkerende probleem, wanneer mag gevoetbald worden, werd teruggegrepen naar een oude oplossing: een schema dat is opgesteld. En ook het probleem van de toiletten -spelende kinderen verstoppen er zich, bladeren waaien binnen, en soms wordt ander vuil achter gelaten- komt zowat elk jaar terug, maar een oplossing ligt niet meteen voor de hand. Een beurtol in te stellen om wc-madam of wc-meneer te spelen, zag de raad niet meteen zitten. Wellicht zal het probleem later op het jaar nog eens worden opgerakeld.
Wel beloofde Guy Bonne om er nog eens op te wijzen dat er niet meer mag gevoetbald worden in de buurt van de meisjestoiletten. Na een klein uurtje vergaderen, mocht de raad dan worden ontbonden. Een eerste zitting verliep gesmeerd. De volgende keer, op 16 november, wordt een secretaris verkozen en een voorzitter. (OW)