• Maldegem

Dat het Adegems Volkstheater (AVT) een trouwe aanhang heeft, is algemeen bekend. Al bijna 6 decennia lang trakteren de Adegemse toneelspelers begin november hun toeschouwers op een gezellige avond volksamusement in het plaatselijk dialect.


Waar het publiek vroeger hoofdzakelijk uit het kleine ‘dorp buiten de wereld’ zelf kwam, komen ze nu vanuit de verste hoeken van het Meetjesland en ver daarbuiten. De beginjaren, waar Zaal D’havé nog het decor was voor drie of vier voorstellingen, liggen al mijlenver achter ons. Momenteel worden met gemak 7 voorstellingen geprogrammeerd in Den Hoogen Pad, waar meer dan 400 zitjes zijn.
Daarom organiseert het AVT al een aantal jaren twee voorverkoopdagen voor de snelle beslissers en hanteren ze een eigen online boekingssysteem voor wie tickets wil bestellen vanuit de luie zetel. En dat werkt: na twee weken zijn momenteel al honderden tickets de deur uit en zijn al een paar voorstellingen zo goed als uitverkocht.
De nieuwste productie ‘Café Passé’, alweer een komedie van huisschrijver-regisseur Etienne Notteboom, vertelt een verhaal dat in veel dorpen - helaas - maar al te herkenbaar is: winkels en cafés verdwijnen aan een hoog tempo, het eens zo gezellige dorpsleven sterft zienderogen uit. De waardin van Café De Toekomst ziet een en ander met lede ogen aan. Wanneer ze op een dag een brief krijgt van de eigenaar dat haar pand zal verkocht worden, schieten een paar supporters in actie, komt de jeugd met een gewaagd plan, duikt er plots een gladde zakenman op en komt er ook nog een wellness-lady roet in het eten strooien. Herkenbaar, volks, gezellig amusement, daar staat het AVT garant voor.
Repetities zijn volop aan de gang, decors worden gemaakt en de kaartenverkoop blijft doorstomen. Wil je nog een zitje op één van de 7 voorstellingen, dan weet je wat je te doen staat.


CC Den Hoogen Pad op 3, 4, 5, 9, 10, 11 en 12 november 2017. Op zondag om 15.00 uur, op andere dagen om 20.00 uur.
Kaarten à 10 euro via
www.adegemsvolkstheater.be.
Of van maandag tot vrijdag tussen 16 en 19 uur ook telefonisch via 0479/2166 52 of 0479/21 34 92.

(PDB)