• Lembeke
27/05/2019

De volledig heringerichte site tussen het rondpunt aan de Ledestraat en de Gravin M. D’Alcantaralaan in Lembeke werd afgelopen vrijdag feestelijk geopend. De buurt toonde zich bijzonder opgetogen over het geleverde werk.

“Nu kunnen we tenminste op ons gemak onze eigen wagen voor de deur parkeren” vertelde een van de buren. “Maar we moeten wel goed opletten als we uit de voordeur buiten stappen dat we op geen fietsers botsen.”
De herinrichting van de Aveschootsite is een ingreep waarvan de oorsprong nog ligt bij het vorige Kaprijkse gemeentebestuur onder leiding van voormalig burgemeester Filip Gijssels (Samen). Tijdens de zogenaamde “Fietsbabbelutes” konden wijkbewoners hun ideeën formuleren over een betere of anders ingerichte buurt. Op Aveschoot leidde het alvast tot een herinrichting van de site. “Met de aanpassing van deze site werd vooral naar de zwakke weggebruiker gekeken. Het rijcomfort van zowel de fietser als van de voetgangers stond hierbij centraal, we mogen er best een glas op drinken” vertelde Kaprijks burgemeester Pieter Claeys (CD&V) tijdens een korte openingsplechtigheid.
Toch werd ook de wagen niet vergeten. “Er kwamen extra haakse parkeerplaatsen” besloot de burgemeester. “Iets verder is er ook een langsparkeerstrook in antracieten betonstraatstenen aangelegd. De nodige beplanting volgt later, als het seizoen daar rijp voor is.” De ingreep kostte zowat 212.500 euro.
Tijdens de werken werden heel wat chauffeurs beboet omdat ze het inrijverbod in de werfzone negeerden. Vele lapten, gezien de korte afstand waarover gewerkt werd, de verkeersborden aan hun laars en negeerden de verplichte omleiding. Meer dan eens deden politie-inspecteurs er controle en klisten hierbij vele tientallen bestuurders.

(LK)