• Oosteeklo
30/10/2022

Enkele buurtbewoners, het Oosteekloos bewonersplatform en de gemeente, leverden onlangs het bewijs op de parking van de Kleine Kameleon in Oosteeklo, hoe je van een aftands stukje parking een leuke en aantrekkelijke site in het centrum van een dorp kunt maken.
De parking langs de Ertveldesteenweg was lange tijd een grijze, verwaarloosde plek die enkel nog gebruikt werd voor het parkeren van auto’s. Een groep geëngageerde buurtbewoners tekende een aantal jaar geleden een ontwerpplan uit voor een parking make-over aan vrije basisschool ‘De Kleine Kameleon’. “De plek groener maken en meer ruimte geven aan de zwakke weggebruikers die hier dagelijks naar school komen. Dat was onze uiteindelijke doelstelling”, zegt Riet Van de Velde van Oosteeklo-Dorp 2.0.
Burgerparticipatie
Koken kost geld en dus moest de buurt op zoek naar centen. Het Regionaal Landschap Meetjesland leverde via subsidies een deel van de centen. Maar hiermee was de rekening, die een stuk hoger uitviel dan verwacht, niet betaald. De gemeente Assenede tastte in de geldbeugel en paste het verschil bij. “Met onze centen werd de parking onthard en waterdoorlatend gemaakt” zegt bevoegd schepen Hilde Baetslé. “De plantactie was meteen de laatste stap in dit unieke burgerparticipatieverhaal.
(LK)