• Kaprijke

Met de komst van federaal minister Jan Jambon (N-VA) hebben de organisatoren van de eerste veiligheidsbeurs in Kaprijke volgend weekend meteen een grote vis aan de haak geslagen. “De vice-eerste minister zal onze beurs officieel openen op zaterdag 24 maart om 14 uur” vertellen de organisatoren.

Twee dagen lang staat veiligheid in al zijn aspecten centraal in en om de SOCK-site aan de Voorstraat in Kaprijke. “Brandweer, politie, scheepvaartpolitie, Rode Kruis en Defensie zullen doorlopend demonstraties en workshops geven” vertellen Willy Vanhoucke en zijn echtgenote Linda De Loose, trekkers achter deze veiligheidsbeurs. “We willen veiligheid en alles wat er bij komt kijken in het daglicht plaatsen. Veiligheid in en om de woning , maar ook valpreventie en veiligheid in de land- en tuinbouw komen aan bod. De site van  het SOCK aan de Voorstraat biedt ons een ideale locatie om heel wat mensen te ontvangen.”

Jan Jambon
Naast de vele duizenden geïnteresseerden verwachten de organisatoren hoog bezoek. Met de komst van vice-eerste minister Jan Jambon hebben ze beslist een hoogstaand figuur in hun rangen. “We verwachten de minister voor een officiële opening omstreeks 14 uur” gaat Van Houcke verder. “Hij zal eerst de beurs bezoeken. Later wordt dan een officieel momentje voorzien in het gemeentehuis van Kaprijke.”
Voor de gelegenheid wordt de Voorstraat in Kaprijke afgesloten voor alle verkeer. Een plaatselijke omleiding wordt voorzien. De opbrengst van de veiligheidsbeurs gaat naar de vzw Pinocchio en naar de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Tijdens de beurs kunnen luchtdopen gemaakt worden boven Kaprijke per helikopter. Elke aanwezig ontvangt een pakket gesponsord door Lotus Bakeries. De beurs vindt plaats op zaterdag 24 en zondag 25 maart 2018.  Info via www.veiligheidsbeurs.be

(LK)