• Eeklo

Ook dit jaar weer organiseren de Eeklose handelaars en ondernemers een grote Eindejaarsactie om hun stad in de kijker te zetten. Er zijn in december terug drieduizend Eeklo-cheques te winnen maar de formule wordt wel lichtjes aangepast. ‘Op vrijdagavond 17 december is er een koopavond en zondag 19 december wordt een heuse shopping¬middag met veel animatie in ons stadscentrum’, kondigt Unizo-voorzitter Geert Leloup aan.

‘We hebben de derde editie van onze Eindejaarsactie aangepast aan de wensen van de deelnemers’, vertelt Geert Leloup hierover. 'Er zullen dit jaar liefst 450 gelukkigen zijn die Eeklo-cheques winnen. Wie bij de deelnemende handelaars in december koopt, krijgt loten per aankoopschijf van vijf euro. Met deze loten kunnen de mensen dan Eeklo-cheques winnen ter waarde van vijf euro tot een hoofdprijs van drieduizend euro. Die cheques kunnen als betaalmiddel gebruikt worden bij de deelnemende handelaars. We hebben er rekening mee gehouden dat er met deze cheques ook kleinere aankopen kunnen gebeuren, zoals bij de bakker bijvoorbeeld. Op de achterzijde van de Eeklo-cheque staan de deelnemende handelaars.’

ANIMATIE
De Eindejaarsactie werd dus wel op sommige punten aangepast. Vorig jaar trakteerde de horeca met gratis hapjes en drankjes maar dat is er nu niet meer bij.  Zondag 19 december willen we van Eeklo het winkelcentrum van de regio maken met een heuse shoppingmiddag. Er is heel de namiddag tot 17 u allerlei animatie met springkastelen en sfeermuziek voorzien in het stadscentrum. Er zal ook gezorgd worden voor een aparte kerstsfeer in de winkelstraten. Het moet een leuke winkelnamiddag worden. Dankzij deze Eindejaarsactie hopen we dat vele kopers de weg naar onze stad zullen vinden’, zo besluit Geert Leloup die ook nog meegeeft dat de traditionele nieuwjaarsreceptie die jaar op het Eeklose marktplein doorgaat op 9 januari om 18u. (Iedereen welkom)
(Ives Boone)