• Eeklo
13/01/2020

Op donderdag 23 januari om 20 uur in P.C. Sint-Jozef, Abdijstraat 31, Eeklo brengt vtbKultuur Eeklo een reisimpressie over de grensstreek van Zuid-Duitsland en Oostenrijk, twee landsdelen met een schitterende natuur, een rijke, romantische cultuur en een grensoverschrijdende historische achtergrond.

Toen Keizerin Maria Theresia van Oostenrijk in de tweede helft van de achttiende eeuw op de troon kwam, was ze pas 23 jaar en regeerde ze over een groot deel van Europa waaronder Vlaanderen en de dubbelmonarchie Oostenrijk-Hongarije. Na de moordaanslag op de Oostenrijkse troonopvolger Franz Ferdinand in Sarajevo, brak de Eerste Wereldoorlog uit en kwam er een einde aan de droom van Oostenrijk om over heel Europa te heersen. Het Habsburgse Rijk maakte plaats voor de Republiek Oostenrijk. Door de annexatie op 13 maart 1938 verloor Oostenrijk zijn zelfstandigheid en werd het opgenomen in het Grote Duitse Rijk. Pas na de bevrijding door de Russen in maart 1945 waren de woelige tijden voorbij en werd het opnieuw Oostenrijk genoemd.
Je wordt meegenomen langs schitterende landschappen, besneeuwde bergtoppen, blauwgroene bergmeren, barokke gebouwen en pittoreske dorpen van Duitsland en Oostenrijk.
Na de voorstelling klinken we op 2020 !
Inkom : € 6  en € 5 voor leden vtbKultuur en VAB
Info : Luc Fiers  09/377 76 46    vtbfiers@hotmail.com  facebook.com/vtbKultuurEeklo

(PDB)