• Zomergem
03/10/2021

Zomergemnaar Dominique Willems, hoofd van bank- en verzekeringsbedrijf Solvas, en zijn team, met ondermeer acteur Andy Peelman en zijn Solvas-medewerker Christophe Ryckaert, hebben eind september samen de 24 uur van Zolder gewonnen.
Dominique had pas 2 weken zijn licentie als racepiloot op zak had. “Dat was met theorieles, medische begeleiding en examens”, legt Wilems uit.
Het team trainde 1,5 jaar voor deelname aan deze unieke kans, hen aangeboden door een klant. Ze wonnen van 5 andere teams in de TB-klasse, de lichtste categorie wagens en reden met een BMW 325.
De 24 uur van Zolder is een uithoudingsrace waarbij een team in 24 uur tijd zoveel mogelijk rondjes rijdt. Zodra een wagen autopech heeft of stilstaat is de wedstrijd afgelopen voor het hele team.
Willems: “Normaal zouden we in pole positie vertrekken. Maar onze piloot, acteur Andy Peelman, was vergeten zijn brandwerend ondergoed aan te trekken. Dat leverde ons een straf op en vertrokken vanuit de laatste plaats.”
Microbe te pakken
Het gebeuren oversteeg al hun verwachtingen op het gebied van adrenalinegehalte en uitdaging! Zowel mentaal als fysiek was het een enorme uitdaging. Dat ze meteen met de eerste plaats zouden gaan lopen was slechts een verre droom.
Willems: “Het was ontzettend spannend. 24 uur is lang om geen technische mankementen te hebben, we hadden een goed technisch team dat op het juiste moment wist wanneer we moesten tanken of banden wisselen. Het is allemaal secondewerk. We wonnen uiteindelijk met 16 minuten voorsprong op 24 uur. Zoals dat hoort bij racewedstrijden hebben we de fles champagne leeggespoten.(lacht).”
(PDB)