• Adegem
27/08/2018

Wat hier te koop wordt aangeboden is vrij uniek voor onze streek. Omschrijvingen als ‘exclusief’ en ‘uniek’ zijn meer dan ooit op hun plaats. In het Witte Huis te Adegem is nu het mooiste en grootste appartement van het exclusieve gebouw te koop. Een voor liefhebbers eenmalige buitenkans die nooit nog terugkeert. Want ook de prijs (zie verder) valt mee.


Kopie
Onze aandacht werd gewekt door uitvoerige buitenschilderwerken en bij navraag bleek dat deze werden uitgevoerd als voorbereiding op de verkoop van het mooiste appartement op het gelijkvloers links.
De familie Van Landschoot liet destijds het Witte Huis bouwen (géén kopie van de ambtswoning van de president in Washington, alhoewel iedereen dat denkt) als eigen familie woonst.
Het gebouw op de hoek Staatsbaan/Dorp in centrum Adegem werd snel een begrip.
Niet alleen door de diepere achterwaartse ligging en schitterende witheid van zuilen en façade, maar vooral door de faam van vader Adriaan (zoon Jason is nu gemeenteraadslid) die jarenlang bedrijvig was in de internationale muziek business. Hij ontving er wereldvedetten als Tom Jones, Elton John en Freddy Breck. Zo werd zijn woonst in de jaren ’70 - ’80 een legende.
Het eindigde toen vader Adriaan en moeder Jeanine vele jaren later verhuisden naar een villa in Drongen. De imposante villa werd verkocht. Een onkundige nieuwe eigenaar klungelde met de opdeling in appartementen en ging failliet. Adriaan kocht uit nostalgie de eigendom terug en stoomde het gebouw, na volledige stripping en smaakvolle hedendaagse herinrichting,  klaar voor een nieuwe carrière. 
De facelift heeft de eigendom haar oorspronkelijke glorie teruggegeven. Inclusief de licht klassieke Franse renaissance-toets die de architect destijds meegaf.
In dit residentieel herboren prachtige witte pand met kasteel-allures is nu uitzonderlijk het mooiste en grootste (156 m2) van de in totaal 8 appartementen te koop omwille van successie-redenen. Het is de persoonlijke eigendom van mevrouw Jeanine Van Landschoot zelf. Het laatste (kleinere) appartement staat eveneens gelijktijdig te koop (zie apart stukje in kader). 


Witte traditie
We kregen een rondleiding in het gebouw, doorheen het park en in het onderwerp van verkoop zelf. We geraakten niet uitgekeken.
Nochtans staat het appartement zo goed als leeg, op een open haard, een ingerichte open keuken, badkamer en open haard op hout (met BBQ grill) na. Maar die lege eenvoud straalt een ondefinieerbare charme en lichtheid uit. Alleen nog bemeubelen en de nieuwe eigenaar woont in een huizengroot droom-appartement zonder gelijke in de omtrek.
Drie slaapkamers, apart toilet, ingemaakte kasten, een débarras, overal parket. De verwarming werkt met chauffage op gas en een Daikin warmtepomp houdt de temperatuur constant op een vooraf ingestelde temperatuur. De camera van de videoparlofoon zit centraal. Aan de ramen hangen modieuze American optrekstores, verplicht wit, zoals ook alle massief witte binnendeuren, omwille van de (Witte) Huisstijl… In de kelder bevindt zich nog een aparte privé-berging
Het geheel is pas nieuw geschilderd, in elke kamer is wifi voorzien met aansluitingen voor internet, tv, computer en telefoon. Alles is piekfijn afgewerkt en instapklaar. Het is duidelijk dat hier op niets is gespaard, allicht in functie van bewoning door de eigenaar zelf.
Maar meest opvallend blijft die supersized grote living/eetplaats met uitgebouwde halve boogvorm, een soort orangerie-stijl, met onbeperkt zuidgericht zonzicht op het park achteraan. En een zwevend terras nodigt iedere zomermorgen gegarandeerd uit tot een uitgebreid ontbijt middenin het groen.


Privé park inbegrepen
Vooral de stilte wegens de zowel akoestisch als thermisch geïsoleerde dubbele ramen en muren vallen verder op. Geen straatlawaai. Ook niet van bovenburen.  Lage energiewaarden en een uitgekiende luchtverversing zijn meegenomen. De zonovergoten ramen geven een dieptezicht op het omringend piekfijn onderhouden privé parkdomein (4.000 m2). 
De koper wordt met heel wat - in de prijs inbegrepen -  extra’s verwend. 
Hij wordt uiteraard mede-eigenaar in de bijhorende grondoppervlakte, deelgenoot van het unieke park met eeuwenoude bomen, van twee privé autostaanplaatsen voor de deur, een aparte chalet voor opberging van tuingerief en restafval zoals GFT en PMD. Tenslotte zelfs van een elektrisch oplaadstation voor E-bikes. De eigenaar kan in het park naar believen rondwandelen, urenlang in de zon zitten of liggen, een BBQ organiseren, kortom: gewoon passief aan eigen recreatie doen in een volledige privé omgeving.
Het onderhoud van het park wordt uitbesteed aan een plaatselijke tuinfirma. Geen gedoe voor de bewoners met gras maaien, hagen scheren in de zomer, bladeren ruimen in de herfst of sneeuw in de winter.
Ideale ligging
Het Witte Huis profiteert van een ideale ligging. Op de as Brugge-Gent, middenin het centrum van Adegem en toch in een oase van rust en groen.  Met openbaar vervoer op wandelafstand, dokter voor de deur, een keuze aan grootwarenhuizen en een streekziekenhuis op 3 minuten, Alle mogelijke winkels, cafés en eetgelegenheden op loopafstand, basisschool vlakbij, cultureel centrum om de hoek, kortom, het dagelijkse leven van Adegem speelt zich omzeggens af rondom het Witte Huis met van daaruit talloze wandel- en fietsroutes naar de wijde landelijke omgeving. De Expresweg van Knokke naar Antwerpen of naar/van Aalter (E40) ontsluiten Adegem naar Brussel, de kust en de historische steden Brugge en Gent.
Wie in het Witte Huis komt wonen, kiest tegelijk voor luxe en comfort, voor rust en stilte, centrale dorpsligging en voor het weelderige groen van een betoverend park.


Prijs
Na deze voorafgaande beschrijving (naar waarheid en zonder overdrijving !) zal de verwachting en nieuwsgierigheid van gegadigden hierna wellicht wat getemperd worden.
Want de all-in vraagprijs voor het geheel is helemaal niet overdreven: inderdaad slechts 349.500 € (exclusief notariskosten) !
De maandelijkse syndickosten voor de algemene delen bedraagt +/- 95 euro.
EPC 169  K.I. 788
Mevrouw Jeanine zelf is het rechtstreeks en enig aanspreekpunt op gsm: 0495/50.12.78 (of via carnaby@pandora.be). Zij zal u met plezier en zonder enige verplichting een complete rondleiding geven.

Ook TE KOOP in hetzelfde gebouw:
Het (laatste) APPARTEMENT op de eerste verdieping met lift. Opp. +/- 80 m². Zuidgericht op prachtig park rondom het Witte Huis. Met inkomhal, wasplaats, vestiaire, toilet, badkamer met ligbad/douche/wastafel, 1 slpk, open keuken + eiland, living. Autostaanplaats, fietsstalling en kelderberging. Verwarming/koeling met warmtepomp. Verder alle voordelen verbonden aan de uitstraling en exclusieve ligging van het Witte Huis (zie artikel hierboven). Eeuwenoud park, tuinhuis, onderhoud, enz. 
Vraagprijs: 199.500 €  Instapklaar
K.I. 557;  EPC 105. 
Tel. 0495/50.12.78 (eigenares Jeanine Van Landschoot)