• Eeklo
24/01/2011

Wat kan een klein regionaal reclameblaadje meer wensen dan de grote spelers op de markt van het nieuws en de collega’s van de pers te kloppen met een exclusief nieuwsje dat dan onmiddellijk door alle grote nieuwsmedia wordt opgepikt? Verleden week kwam ons blad op die manier zowel op tv (VRT en VTM-nieuws) als in alle dagbladen (o.m. voorpagina Het Laatste Nieuws) met de onthulling van een vonnis door de Eeklose vrederechter die de parkeerboetes onder bepaalde omstandigheden verwerpt.
Deze uitspraak, die binnenkort in alle juridische vakbladen uitgebreid zal opgenomen en besproken worden, was voor het grote publiek nog onbekend. Tientallen mails, reacties op websites en sporadische interviews waren ons deel. Ook vele lezers reageerden, sommigen met twijfels over de gevolgen van zo’n uitspraak.
VTM had immers een woordvoerder van de parkeerbedrijven aan het woord gelaten die het Eeklose vonnis weglachte met de dooddoener ‘dat het Hof van Cassatie alles had verworpen en de boetes best werden betaald’. Dit standpunt werd ook door enkele Eeklose politieke websites wat lichtgelovig overgenomen als was het artikel in Taptoe al lang achterhaald.
Niets is minder waar, zoals in een apart stukje (zie blz. 9) door een specialist wordt uitgelegd.
Maar het vermindert daarom de verdienste geenszins van een wakkere en integere vrederechter die met zijn vonnis weldra geschiedenis zal hebben geschreven. En waarvan we hopen dat nog vele burgers daar hun rechtmatig voordeel zullen uit halen.

Piet De Baets