• Meetjesland
30/10/2009

Recent nog mocht het Streekplatform+ met stralende gezichten zijn nieuw bestuur, met prof. Aimé Heene als nieuwe voorzitter, voorstellen. Vandaag is er minder goed nieuws: in nauwelijks meer dan een half jaar tijd moet men er voor de tweede keer op zoek naar een nieuwe streekmanager. Peter Haenebalcke houdt het na zes maanden voor bekeken en keert terug naar zijn oude job. Hij kreeg er een aanbod dat hij niet kon weigeren, luidt het officiële commentaar. Peter Haenebalcke (Sleidinge) trad in dienst op 1 maart van dit jaar. Voordien was hij werkzaam bij een uitgeverij van juridische boeken. Op zes maanden kunnen uiteraard geen bergen worden verzet en Haenebalcke was momenteel nog bezig met zich in te werken in de talloze regionale dossiers. Hij had de statutaire vernieuwing van de vzw netjes en succesvol begeleid.
'Het was de bedoeling om vanaf nu de organisatiestructuur voor de regionale werking aan te pakken', zegt Peter Haenebalcke. Het ziet ernaar uit dat dit dus één van de opdrachten van de nieuwe streekmanager zal worden.
Ondertussen is ook het nieuwe bestuur nog niet aangetreden. Het mandaat van voorzitter Aimé Heene begint pas op 1 januari 2010.