• Knesselare
09/09/2019

In ons nummer van 3 juni berichtten wij over het uniek en zeldzaam feit van liefst zes (!) viergeslachten in eenzelfde Knesselaarse familie!

Het ging over overgrootmoeder Clara Schelstraete met haar dochter Rita De Pauw (grootmoeder) en haar 3 dochters Cindy, Evy en Romy (moeders) en op hun beurt 6 meisjes (kleindochters): in totaal zes (!) viergeslachten met slechts 11 vrouwelijke personen in dezelfde neerwaartse rechte lijn.
In deze rijkelijk met vrouwen en dochters bedeelde familie zijn er sinds 1997, naast de laatste 6 dochters, slechts 2 zonen geboren. We schreven toen: “ Gezien Amber al 22 jaar is en samenwoont met een vriend wordt in de familie al volop gespeculeerd wanneer het eerste vijfgeslacht kan worden gevierd…”

Profetische woorden?
We vernemen nu dat Amber en haar vriend/vader Jarich Lammertijn  hun eerste kindje verwachten voor januari 2020 en (vooral) dat hun spruit ook een meisje zal zijn! Hopen maar dat alles goed blijft gaan, zowel met de zwangerschap als met de gezondheid van mémé Clara (90). Samen met de andere familieleden zal zij binnen een vijftal maanden het eerste 5-geslacht kunnen vieren…

(PDB)