• Sint-Jan-in-Eremo
21/08/2022

Niks dan blije gezichten in de entourage van de vrije basisschool De Springplank in Bentille. Na veertien jaar wachten op toelatingen en centen konden de bouwwerken aan de nieuwe vleugel, op de parking naast de bestaande school, eindelijk van start gaan. Het project moet tegen het voorjaar van 2024 afgewerkt zijn.
“Groot was de opluchting toen we eind vorig jaar via het kabinet van Vlaams Minister van Onderwijs Ben Weyts, bericht kregen dat de subsidies voor onze nieuwe school toegekend waren” vertelt Myriam Haertjens, voorzitter van het schoolbestuur. “Veertien jaar lang hadden we op dat moment gewacht. Nu is het eindelijk zover. Heel binnenkort kunnen de échte werken eindelijk van start gaan. Er komen naast de vier nieuwe klassen, een zorgklas, een polyvalente gymzaal en een refter bij.”
Het project wordt gerealiseerd naast de bestaande school op de helft van onze parking. De eerste subsidieaanvraag dateert uit 2007. Gaandeweg, door de uitbreiding van enkele woonwijken, moest het schoolbestuur de plannen aanpassen. Verwacht wordt dat de kaap van 200 leerlingen volgend schooljaar overschreden zal worden. Los van de realisatie van de nieuwbouw heeft de school nog een tweede renovatiedossier lopen waarbij de bestaande schoolgebouwen energiezuiniger moeten worden. Voor de nieuwbouw rekent De Springplank op een kost van om en bij de 2 miljoen euro.
(LK)