• Sint-Jan-in-Eremo
12/06/2022

Sint-Laureins wil zich meer en meer profileren als fietsvriendelijke gemeente. Een belangrijk aspect hierbij is het optimaliseren van het onthaal van de fietsers en wandelaars. Het lokaal bestuur van Sint-Laureins wil dit onder andere doen door het plaatsen van bewegwijzering naar de lokale horeca en plaatste daarom een tweede “horecawegwijzer” in Sint-Jan-in-Eremo.
“Het idee werd uitgewerkt door de Sentse Economische Raad (Senter) in samenwerking met de Toeristische Raad” vertelde schepen Claudine Bonamie, bevoegd voor Lokale Economie (Samen) tijdens een korte plechtigheid. “De Senter heeft als doel de lokale horeca-ondernemers te ondersteunen en te promoten. Dit willen we realiseren door onder andere het plaatsen van een overzichtelijke bewegwijzering naar de lokale horeca voor een culinaire stop. Op de bewegwijzering staat de naam van de horecazaak maar ook de afstand tot de zaak en welke voorzieningen er aanwezig zijn zoals een tearoom, een terras, een kindvriendelijke zaak en een fietsoplaadpunt.”
Stee
Er werd reeds een eerste bewegwijzering geplaatst op ’t Stee in Watervliet. “In navolging van dit succesvolle initiatief werd nu ook een bewegwijzering naar de zaken in de onmiddellijke buurt voorzien aan het rondpunt in Sint-Jan-in-Eremo. We plaatsten er tevens een picknickbank zodat het plekje nog aangenamer wordt. De bewegwijzering is enkel voor horecazaken. Bestaande bewegwijzering van horecazaken op de plaats waar de gemeentelijke bewegwijzering wordt voorzien, zal weggehaald worden. Op die manier willen we de wildgroei aan bewegwijzering aanpakken” besloot de schepen tijdens de feestelijke inhuldiging van de wegwijzer.
(LK)