• Sint-Laureins
08/01/2023

De gemeente Sint-Laureins plant om zowat 4 miljoen te investeren in 2023. Een cijfer waarmee schepen van financiën Hugo Coene uitpakte tijdens de laatste gemeenteraad van het jaar. De schepen meldde ook dat de personenbelasting gehandhaafd blijft op 7 procent.
Tijdens een korte maar verhelderende exposé lichtte Coene de speerpunten van het investeringsprogramma 2023 toe. Hij legde de nadruk op het feit dat ook Sint-Laureins last heeft van de energiecrisis, de problemen in Oekraïne en de fors in de lucht schietende inflatie. “Toch hebben we ook een mooi investeringspakket” vertelde de schepen. “We gaan versneld werk maken van de aanleg van zonnepanelen op openbare gebouwen zoals bijvoorbeeld de sporthal van Sint-Laureins en Watervliet. Het woon-zorgcentrum krijgt volgend jaar ook een geïsoleerd dak. Ons verenigingsleven krijgt een duwtje in de rug doordat de subsidies met de helft omhoog gaan. Wegen, voet- en fietspaden mogen rekenen op een budget van 500.000 euro. De helft meer dat in het verleden.”
Pastorij
Verder wil Sint-Laureins veiliger dorpskernen, schoolomgevingen duidelijker zichtbaar maken en enkele pleintjes, waaronder dat van Waterland-Oudeman, opfrissen. De omvorming van de voormalige Fortisbank in Sint-Laureins staat ook nog steeds op het programma. Voor de aanleg van het kunstgrasveld van FC Goalgetters voorziet de gemeente een bedrag van 225.000 euro terwijl de aanleg van de parking aan het voetbalveld in Watervliet een ongeveer gelijkaardig bedrag vereist. Inkomsten (400.000 euro) hoopt Sint-Laureins te halen uit onder andere de verkoop van de pastorij in Waterland-Oudeman.
(LK)