• Bassevelde
23/10/2022

Het ‘Lege boterhamdoos-festijn’ in Bassevelde leverde een aardige cent op voor de beide lagere scholen die de gemeente rijk is. Zowel Het Brugje als De Duizendpoot kregen een cheque van elk 909 euro die zal besteed worden in de strijd tegen armoede.
Het festijn was een organisatie van Sabine Van de Vijver en Giovanni Van Loo en werd in de parochiezaal van Bassevelde georganiseerd. “Het werd best wel een succes” vertellen beide organisatoren. “We haalden 1.818 euro op. Een mooie som die eerlijk over beide scholen verdeeld wordt en waarmee men heel wat nuttig werk kan verrichten. Dit geld kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedereen mee kan op schooluitstap. Dat lijkt evident, maar in huidige tijden is niks nog zeker. Heel wat gezinnen moeten maandelijks vechten om rond te komen. Het eerste waarop mensen besparen, is de schooluitstap.”
Warme maaltijden
Daarnaast gaan beide scholen het geld ook gebruiken om warme maaltijden aan te kopen voor kinderen die geen boterhamdoos meekrijgen naar school. De initiatiefnemers denken ondertussen na over een vervolg. “Eén van de plannen is om de oudercomités te betrekken zodat onze actie nog meer gehoor krijgt”, zeggen Sabine Van de Vijver en Giovanni Van Loo. “De strijd tegen armoede in onze gemeente is immers nog lang niet gewonnen.”
(LK)