• Eeklo
21/08/2022

Op zaterdag 3 september organiseert De Vlaamse Grimpeur voor de 4de maal hun Roger De Vlaeminck Classic “Milaan - San Eeklo”, een toertocht voor wielertoeristen en sportieve fietsers. Het is een toertocht doorheen het Meetjesland met een knipoog naar Milaan-San Remo, de klassieker die Roger De Vlaeminck diverse malen won.
Iedere wielertoerist kan hiervoor inschrijven tussen 8 en 11u in het sportcafé naast het zwembad van het Sportpark van Eeklo. De tochten van 53, 75 of 120 km zijn uitgepijld en onderweg zijn bevoorradingen voorzien.
Iedereen vertrekt willekeurig op eigen tempo tussen 8 en 11 uur. Er is ook een groepsrit voorzien met Els & Frank Hoste met vertrek om 8.30u. Inschrijving hiervoor vanaf 8 uur. Roger De Vlaeminck verwelkomt u graag tot aan de groepsstart. De uitdaging blijft de toertocht van 120 km met 2 bevoorradingen met als toemaatje de beklimming van onze “Poggio” van Kleit. Via autoluwe wegen wordt u geloodst langs de toeristische plaatsjes in onze regio en dit in de geest van onze grote kampioen Roger De Vlaeminck. Wij zijn geen snelheidsduivels maar toeristen op wielen, om te genieten van het fietsen en van de streek.
Leden van de VWB, BBR of Belgium Cycling betalen 3 €, niet leden 5 €, inclusief verzekering en bevoorrading. Iedereen welkom. Zie: http://rdv-classic.be.
De Vlaamse Grimpeur? Wie zijn wij?
Wij zijn een toffe wielertoeristenclub waar alles kan en niets moet, geen punten, geen optelling van kilometers, enkel om te kunnen genieten als toeristen op fietswielen binnen en buiten de grenzen. Wekelijks vertrekken wij op woensdagmiddag 13:30 voor een tochtje van 70-80 km, eveneens op zondagvoormiddag om 9 u vanop de markt van Eeklo aan het standbeeld van “Lotje” met terugkomst rond 11.30 u. Op zaterdag wordt er na afspraak gefietst.
Ons hoogtepunt blijft onze buitenlandse busreis naar de bergen in het weekend van Hemelvaart, zie onze website. Vooraf geven wij een groot feest met info over de geplande reis. Ook organiseren wij jaarlijks de FRANK HOSTE CHALLENGE, een toertocht naar Nokere en Oudenaarde (https://frankhoste-challenge.be/), een ontbijt, af en toe een zondagmorgenrit SPECIAAL, een familiefietstocht voor onze leden en dit jaar zetten wij als club, samen met De Belgische Medische Wielerkring, terug onze schouders onder de organisatie van de LRC-cross welke plaats vindt op zaterdag 17 december.
De Vlaamse Grimpeur draagt ook een warm hart toe aan “Kom Op Tegen Kanker”. Wij steunen waar kan en nemen dit jaar terug deel aan de 24 uren op rollen op 11 en 12 november, georganiseerd door de Eeklose kilometervreters.
Lid worden van onze club? Kijk vlug naar onze website: https://devlaamsegrimpeur.be
(PDB)