• Sint-Laureins

Rita De Schrijver (The Indians) lijkt op weg om haar heerschappij van vorig seizoen nog eens over te doen. Nadat de Sentse kopvrouw in het eerste rankingtornooi enkel tijdens de finale door clubgenote Conny Van Hecke bedreigd werd, gaf ze nu in de tweede editie bij DC One Dart opnieuw haar adelbrieven af.

Zij wrikte zich voorbij Tania De Witte (eveneens the Indians) en D'Haeseleer (Speedy) naar de eindmatch waar ze een uitworp van 93 punten lukte maar toch de heroptredende Brenda Sacré met 1-3 liet voorgaan. In de tussenstand leidt De Schrijver (27) wel met ruim verschil voor D'Haeseleer (20) en Van Hecke (19).
Bij de mannen bleven de Eeklose fans op hun honger want het Macobi-duo Steven Pauwels-René Stroobants gingen er al in de eerste ronde uit. JeanMi Beirnaert, die al de top tien van de 'Belgian Ranking' is binnengeduikeld, liet liefst vier 180-worpen optekenen maar in halve finale gaf hij een 0-2 voorsprong uit handen gaan tegen Franky Sabbe, die in finale op een diefje topfavoriet Kurt Latomme remonteerde en met 3-4 cijfers de supporters uit Sint-Laureins in euforie bracht. In de tussenranking moet hij wel nog twee puntjes goedmaken op Latomme (25) terwijl Vandersteene (23) zijn derde plek behoudt. (Dirk Daelemans)