• Eeklo
03/07/2022

Naakte éénoogreus Medar vertrok vorig weekend richting Frankrijk om er meer dan drie weken lang te supporteren voor de renners in de Tour de France. Maar vooral in de hoop televisie aandacht te vangen als onbetaalbare publiciteit voor het (Vlaamse) thuisfront.
Eigenaar en initiatiefnemer Michiel Steenbeke maakt van deze voor hem toch wel speciale Ronde een ontspannen vakantiemaand, met privé uitnodigingen voor tientallen eigen medewerkers, vrienden en familieleden om op één van de zeven locaties mee te komen supporteren, maar vooral om er een paar leuke dagen samen te beleven.
Tussen haakjes: de naam van de reus is subliem gevonden door met alle letters van Adrem in een andere volgorde de naam Medar te vormen (een anagram).

Niet naakt
Om ‘Le départ de Medar’ tot in de puntjes voor te bereiden werd met een werkgroep van zes mensen maandenlang vergaderd. Oorspronkelijk was het de bedoeling om de échte, zeven meter hoge en twee ton zware reus mee te nemen door Frankrijk, maar een berekening van de transportkosten en de voorzorgen voor veiligheid en stabiliteit leerde dat dit een onbetaalbaar avontuur zou worden. Niet getreurd echter, want Michiel zorgde voor een passend alternatief: een speciaal geconstrueerde tweede Medar, negen meter (!) hoog maar dit keer als een grote opblaasbare pop! Gemakkelijk te transporteren, op te vouwen en snel op te blazen. Maar de reclame van Adrem moet er af. Dat mag blijkbaar niet langs het parcours.
Tijdens de ronde zal Medar met een begeleidende equipe van zeven personen op zeven plaatsen langsheen het parcours opvallend worden opgesteld om hopelijk gezien te worden: Clairmarais (etappe 4), Gerardmer (etappe 7), Valloire (etappe 11 en 12), Saint-Chamond (etappe 13), Carcassone (etappe 15 en 16), Bruges (etappe 18, op de nationale feestdag) en Rocamadour (etappe 20).
Voor het Franse openbaar oog zal Medar een kuis koersbroekje worden aangetrokken onder een (voor de hand liggende) keukenschort.

(PDB)