• Sint-Jan-Eremo
29/05/2017

Heel wat liefhebbers van een lekker bordje eten vinden ook tijdens de zomermaanden hun weg naar restaurant Polderzicht in Sint-Jan-in-Eremo, een supergezellig adresje aan de rand van de Boerekreek dat zich doorheen de jaren ontwikkelde als dé perfecte stop voor zij die per fiets of te voet het Meetjesland verkennen.

Al 36 jaar lang runt Ronny De Wever (54) samen met zijn vrouw Sonja Meulewaeter (55) deze mooie zaak. Ronny staat achter het fornuis en Sonja neemt de bediening voor haar rekening. Ook dochter Eline (21) is in de zaak actief. Zij steekt tijdens drukke weekends met plezier een handje toe. Polderzicht is een café-restaurant met een geschiedenis. Vandaag de dag staat de vierde generatie aan het roer van deze mooie zaak.
Grote waaier palinggerechten
Palinggerechten zijn dé specialiteit van Polderzicht. “Liefhebbers van paling kunnen bij ons kiezen uit maar liefst tien bereidingswijzen”, zegt chef-kok Ronny De Wever. “Gewoon gebakken, Polderzicht (roomsaus met vleugje dragon), Sentse wijze (met Augustijn Grand Cru), in de kreeftsaus, met garnaalsaus, op grootmoeders wijze (witte wijnsaus met prei en garnaal), Provençaalse saus, in de room, in ’t groen of met een witte wijnsaus met zeevruchten, bij ons kan het allemaal.” Ook voor andere verzorgde visgerechten of een lekker stukje vlees is Polderzicht hét adres bij uitstek. “Zowel voor een steak met pepersaus als een versgebakken zeetong ben je bij ons aan het goede adres”, aldus Ronny De Wever. “In juli en augustus serveren we ook mosselen.”
Ruim terras
Tijdens de zomermaanden is het gezellig vertoeven op het ruime terras van Polderzicht. Al tal van fietsers en wandelaars ontdekten dit adresje als de perfecte stop om te genieten van lekkere snacks als versbereide kaas- en garnaalkroketjes, artisanale ijsjes of een lekkere pannenkoek. Gewoon eens stoppen voor een fris streekbiertje (picknick toegestaan!) kan uiteraard ook. “Dat we onze zaak als vrije mensen kunnen runnen, is echt iets waar ik dagelijks van geniet”, zegt Ronny, die samen met zijn vrouw en dochter helemaal klaar is voor het zomerseizoen.

Palingrestaurant Polderzicht (Bij Wevers)
Sint-Jansstraat 138
Sint-Jan-in-Eremo (St-Laureins)
T: 09 379 86 53
E: info@polderzicht.be
W: www.polderzicht.be (met menukaart)
Gelegen langs mooie fietsknooppuntroutes en wandellussen — Uitgerust met oplaadpunt voor elektrische fietsen!
Alle gerechten kunnen ook afgehaald worden.
(Michel Wijne)